IZ CG poručuju: Dosta Zukorlićevog vršljanja

0

Rifat Fejzić: Zukorlić donosi virus podela
 

– To je nedopustivo. Islamske zajednice moraju poštovati jedna drugu. Mi smo različite zajednice – naglašava Fejzić.

On je naveo slikovit primer iz opštine Tuzi koja pripada regiji Malesija naseljenoj uglavnom Albancima.
 

– Zamislite da albanski muftija dođe u Crnu Goru i kaže da Tuzi pripada Malesiji, da nisu bitne državne granice i da počne da pravi paralelne džemate i druge institucije. Nikada niko iz Albanije nije došao sa takvom idejom… Dolazili su uvek na naš poziv i bili od velike koristi. Ako smo imali određenih problema u džematima, mi smo pozivali albanskog muftiju da nam pomogne, da dođe kao lek, a ne kao ovi iz srpskog dela Sandžaka koji nam donose virus podela – ističe Fejzić.

Iz Zukorlićevog štaba stižu optužbe na račun IZ Crne Gore da je "servis" tamošnjih vlasti i da je formirana uz pomoć Mila Đukanovića. Slične optužbe idu i na adresu Adema Zilkića, reisa IZ Srbije. Međutim, Zukorlićevi redovo prećutkuju da i Fejzić i Zilkić imaju novčanu i svaku drugu pomoć Islamske zajednice Turske.

 

Bez preklapanja

U Srbiji su jedni zakoni, u Crnoj Gori drugi. U Srbiji je uvedena veronauka u školama, u Crnoj Gori je nema… Nigde na Balkanu na postoji islamska zajednica koja se preklapa sa drugom preko državne granice, ocenjuje Fejzić.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here