EPA/Andrej Čukić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar ove godine. On je doneo i ukaz o raspuštanju Skupštine.

“Na obrazloženi predlog vlade od 30. oktobra donosim ukaz o raspuštanju Narodne skupštine, raspuštam Narodnu skupštinu izabranu 3. aprila 2022. Ovaj ukaz stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku… Donosim odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 17. decembar 2023. Rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku od dana stupanja na snagu ove odluke. Izbore za narodne poslanike sprovešće organi za sprovođenje izbora. Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku”, rekao je Vučić na konferencije za novinare u Predsedništvu Srbije.

On je građanima Srbije poželeo srećne izbore, navodeći da živimo u teškim vremenima za ceo svet, u vremenu globalnih sukoba, u vremenu u kojem će Srbija biti pod brojnim pritiscima kako zbog Kosova, tako i zbog drugih regionalnih pitanja. Dodao je da je veoma važno da Srbija sačuva mir i stabilnost, ali i unutrašnju koheziju i pokaže svu demokratičnost.

Prethodno je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao lokalne izbore koji će takođe biti održani 17. decembra i koji će biti održani u 65 gradova i opština.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here