Izložba o Pekiću u Parizu

0

Legenda: Borislav Pekić

Izložba, koja je premijerno bila priređena 2007. godine u Atrijumu Biblioteke grada, a koja je sada prevedena na francuski jezik i dopunjena novim plakatima, beleži sve važnije momente iz Pekićevog života i rada.

Njome je obuhvaćen period od detinjstva do faze njegovog plodnog stvaralaštva, ilustrovan i porodičnim albumima i značajnim nagradama i prznanjima.

Tri knjige "Zlatnog runa“ već su prevedene i objavljene u Francuskoj, podsećajući u Biblioteci, uz očekivanja da će izložba podstaći francuske prevodioce i izdavače da objave i ostale Pekićeve knjige.

Izložbu koja će trajati do 20. aprila, pratiće i bogat katalog na francuskom, a biće prikazan i tv film "Tamo gde loze plaču", u produkciji Dramskog programa RTS, autora Radmile Radaković i Dragomira Zupanca. U njemu Tihomir Stanić, tumači lik pisca i govori odlomke iz njegovih Dnevnika.

Izložbu će otvori ambasador Srbije u Francuskoj Dušan Bataković, direktor Biblioteke grada Beograda, Jasmina Ninkov i autor postavke Olga Krasić-Marjanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here