Iznajmite svatove, lakše je!

0

 

"Ren-a-svat" bi u Srbiji bilo unosno zanimanje

 

 

Naime, u Japanu se pojavio novi fenomen iznajmljivanja gostiju na venčanjima. Agencije tipa "rent-a-svat" su izmišljene da bi se ostvarila tradicionalna očekivanja o velikom broju rodbine i prijatelja.

Dok u Srbiji sa spiska gostiju često mora da se precrtava dalja rodbina zbog ograničenog broja mesta u sali, u Japanu je jedna mlada iznajmila polovinu svojih svatova da ne bi imala dvostruko manje zvanica od mladoženje.

 

Prema rečima mlade, bilo je sramota da kaže budućem suprugu da nema dovoljno prijatelja koje bi pozvala, jer bi se mladoženja, možda, zabrinuo što mlada nema puno prijatelja.

 

Japanci često menjaju poslove, pa i gradove u kojima žive, što se odražava na smanjenom broju prijatelja, dok svadbe ostaju tradicionalne. Agencije za iznajmljivanje svatova imaju zadatak da pokažu da je njihov klijent društvena osoba.

 

Iznajmljeni gosti prolaze posebnu obuku. Na svadbi se pretvaraju da mladu ili mladoženju nisu videli duže vreme, obraćaju im se po nadimku iz detinjstva.

 

Iznajmljivanjem svatova se bavi oko 30 agencija širom Japana, a zahtevi klijenata su raznoliki.

 

Jedna nevesta je tražila četiri drugarice sa fakulteta, jer je kontakt sa pravim koleginicama izgubila zbog brzog života.

 

Jedan mladoženja je tražio pet članova porodice, uključujući i roditelje i sestru, pošto nije želeo da tazbina sazna da je u svađi sa svojom familijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here