Jabulani – čudo od lopte za SP

0

Novorazvijeni "Grip’n’Groove" profil omogućava najboljim igračima sveta loptu koja im nudi neverovatnu stabilnost i savršeno prianjanje u svim uslovima. Sastavljena od samo osam, potpuno novih termalno vezanih kožnih delova (3D panela), koji su prvi put izliveni u obliku sfere, ova lopta je savršeno zaokružena i još preciznija nego ikada ranije. Taj dizajn bi trebalo da omogući stabilne karakteristike njenog leta, te savršeno prianjanje na kopačku ili golmanske rukavice u svim vremenskim uslovima. Iz "Adidasa" su se pohvalili i geometrijom lopte. Nemci tvrde da je lopta Jabulani bolja od svih dosadašnjih i da imitira savršen oblik kružnice.

U izradi jedanaeste lopte, koju je "Adidas" izradio za svetska fudbalska prvenstva, korišćeno je 11 različitih boja. Tih 11 boja predstavlja 11 igrača svakog tima, 11 službenih jezika Južnoafričke Republike i 11 južnoafričkih plemena, koja čine ovu zemlju etnički najraznovrsnijom na celom afričkom kontinentu.

Slikoviti dizajn ujedinjuje neverovatnu različitost zemlje u harmoničnu uniju. Četiri trouglasto oblikovana dizajnerska elementa na beloj podlozi daju lopti jedinstveni izgled afričkog duha.

Posle prvih testova, igrači širom sveta oduševljeni su i obećavaju da će postići mnogo golova s novom loptom.

Od slogana koji već idu uz novu loptu izdvajamo: "Jabulani lopta leti tamo gde se šutne" i "Jabulani ime donosi radost svima sem golmanima".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here