Januarska fudbalska pijaca: Rojs od leta u Realu, Trajković u Kazahstanu, Savićević “lala”?

0
 

Reuters
Turska potencijalno nova sredina: Talant Džaka

Na portalu Vestionline pratite iz minuta u minut dešavanja na fudbalskoj pijaci u Evropi.

19:30Saga oko Lionela Mesija se nastavlja. Taman kad su se stišale spekulacije oko sukoba Argentinca sa trenerom Barselone Luisom Enrikeom i tvrdnji "gaučosa" da je zadovoljan u katalonskom gigantu, najpoznatiji tabloid na Ostrvu "San" doneo je neverovatnu priču po kojoj Mančester Siti nudi 625 miliona evra za Mesija.

19:11 – Bivši fudbaler Vojvodine i Partizana Branislav Trajković potpisao je ugovor na godinu dana sa kazahstanskim Ordabašijem. Iskusni štoper odstranjen je iz redova crno-belih u avgustu posle revanš meča kvalifikacija za Ligu šampiona sa Ludogorecom, kada je isključen zbog namernog udaranja protivničkog igrača.

18:24 – Marko Rojs uveliko se priprema za odlazak iz Borusije Dortmunda, što potvrđuju i časovi španskog jezika, koje pohađa već nekoliko nedelja. Španski list "El Konfedensijal" objavio je i zašto je Nemcu stalo da što pre savlada osnove tamošnjeg jezika: Marko Rojs dogovorio je saradnju sa Realom! Zarađivaće sedam miliona evra po sezoni – isto koliko i Toni Kros i Karim Benzema!

18:10 – Menadžer Čelsija Žoze Murinjo želi da dovede iz Reala Rafaela Varana, koga je trenirao u madridskom klubu. Iako je ovu polusezone pretežno presedeo na klupi za rezerve, jer prednost imaju Pepe i Serhio Ramos, mladi Francuz je želja najboljih klubova na Ostrvu. Pre Čelsija, zainteresovani su bili Arsenal i Mančester Junajted.
17:15 – Arsenal je ponudio osam miliona evra za fudbalera zagrebačkog Dinama Marsela Brozovića, ali "alfa i omega" hrvatskog šampiona traži minimum 10 miliona za svoju novu "zlatnu koku."

17:00 – Vezista Crvene zvezde Vukan Savićević mogao bi u zimskom prelaznom roku da pojača redove Vojvodin, piše portal Mozartsport. Igrač koji uz Darka Lazovića ima najduži staž u Ljutice Bogdana je velika želja uprave i trenera Vojvodine Zorana Džimija Marića koji pažljivo prate situaciju u Crvenoj zvezdi. Naime, iako je ugovorom vezan za matični klub, Vukan Savićević bi mogao da „prebegne“ na Karađorđe u potrazi za boljim statusom i većom minutažom.

16:35 – Fudbaler Kristijan Bjelik otputovao je u London gde bi trebalo da potpiše ugovor sa Arsenalom, saopštio je poljski klub, prenosi Beta. Bjelik će u petak otići na lekarske preglede.

Legija je poslednjih nedelja odbila nekoliko ponuda za ovog mladog poljskog fudbalera, a poslednji put 7. januara, kada je Arsenal prema pisanju medija ponudio 1,6 miliona evra.

15:50 – Samjuel Eto potpisaće za Sampdoriju i to više nije tajna. Dakle, iskusni Kamerunac pojačaće mašineriju Siniše Mihajlovića, s tim što je pristao na znatno manju platu nego što je tražio. Predsednik kluba Masimo Ferero otkrio je da će napadača na aerodromu sačekati oko 30.000 pristalica i da jedva čeka to da vidi.

15:37 – Već se stvara moguća opcija za Mohameda Salaha. Bomba bi mogla da "pukne" u Hamburgeru, pošto je Bundesligaš ozbiljno zainteresovan za člana Čelzija, prenosi dobro upućeni "Hamburger Morgenpost".
15:22 – Pijaca je otvorena i u Čelziju. Žoze Murinjo tvrdi da je za osvajanje trofeja potreban dobar štoper. Spreman je da na transfer listu stavi Andrea Širlea i Mohameda Salaha kako bi doveo Varana iz Reala ili Humelsa iz Borusije.
14:51 – Ako ovako nastavi, Svonsi bi mogao da ostane bez kompletne napadače linije. Britanski "Tajms" piše da je Kristal Palas zainteresovan za Bafetimbija Gomisa i da su spremni da ponude 10 i po miliona evra. Ipak, koliko je to realno s obzirom na činjenicu da je Vilfred Boni nedavno potpisao 

14:33 – Nema ništa od transfera Luisa Murijela u Sampdoriju. Kolumbijski napadač stigao je u Đenovu na preglede, gde mu je utvrđena povreda zgloba zbog koje bi pauzirao najmanje tri nedelje, pa je Siniša Mihajlović odlučio da prekine dogovore.

13:56 – Albanski fudbaler Talant Džaka do ima važeći ugovor sa Bazelom do 2018. godine, ali to ne znači da ne može da promeni sredinu. Vezist je na meti turskog Bešiktaša i u očajničkim pokušajima traži idealno rešenje. Srpskoj javnosti pomenuti igrač poznat je kao jedan od vinovnika velikog incidenta u kvalifikacijama za EP koji se odvijao na stadionu Partizana.

13:25 – Arsenal je "sklopio" ponudu za dvojac Borusije iz Dortmunda. Naime, "Dejli star" piše da su "tobdžije" spremne da izdvoje čak 80 miliona evra nemačkom prvoligašu.
13:05 – Barselonin vezist Aleks Song trenutno se nalazi na pozajmici u Vest Hemu, a u trku se uključuje Liverpul. "Čekićari" žele da ga zadrže, to je neminovno, a hoće li izdržati nalet "redsa" didećemo…

12:48 – Mediji u Španiji tvrde da je Sevilja završila posao sa Lučom Gonzalesom. Kako se navodi, dve strane već su postigli dogovor sa trenutnim klubom Argentinca Al Rajanom i samo se čeka momenat kada će saradnja biti ozvaničena.

12:19 – U Italiji su najažurniji što se tičeprelaznog roka. Bar za sada. Roma traži napadača, a prva želja je Emanuel Adebajor. Činjenica da mu na leto ističe ugovor mogla bi dodatno da podigne samopouzdanje Rimljanima, jer bi Totenhemu ovo bila idealna prilika da zaradi na napadaču iz Togoa.
12:01 – Stameni napadač milanskog Intera Mauro Ikardi na izlaznim je vratima, piše italijanska "Gazeta delo Sport". Naime, za usluge ofanzivca su zainteresovani Čelsi i Atletiko Madrid.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here