Ješić: Vlada Vojvodine izgubila većinu

0

Pokrajinska Vlada izgubila je većinu u parlamentu: Goran Ješić
 

"U petak je potpuno jasno poslata poruka da većina ne postoji. Ako neko inicira promenu izbornog sistema, i vi to ne podržite, a na drugoj strani se stvori većina, potpuno je jasna poruka da nemate većinu", rekao je Ješić u emisiji "Kažiprst" na Televiziji B92.

 

On je podsetio da je Demokratska stranka pre dve godine imala 59 poslanika u pokrajinskom parlamentu, dok je za većinu potrebno 61, i ocenio da se mora biti "ekstremno nesposoban" da bi se takva većina izgubila.

 

Kako je naveo, Demokratska stranka je za poslanike u Vojvodini birala ljude kojima je svejedno da li sede u DS, Trećoj Srbiji ili Srpskoj naprednoj stranci.

 

Ješić je kazao da postoji "autizam s naše (DS) strane" u odnosu prema koalicionim partnerima, i ponovio da će dati ostavku na funkciju u pokrajinskoj vladi kada se isplati novac vodoprivrednim preduzećima.

 

"Ja čisto sumnjam da postoji volja predsednika Vlade Vojvodine da komunicira sa SVM i LSV. Postoji samo ‘status kvo’ koji će da traje dok SNS ne pokupuje dovoljno poslanika da sruši Vladu Vojvodine", rekao je potpredsednik Vlade Vojvodine.

 

Prema njegovim rečima, Pajtić i njegovi najbliži saradnici sami donose sve odluke "na žalost svih članova" Demokratske stranke, koja nije naučila zašto je kažnjena na izborima 2012. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here