Jevtić: Nisam upoznat sa slučajem Jokić, insistiraću da se reši

0

Dalibor Jevtić, ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova
 

On objašnjava da rešavanje pitanja uzurpirane imovine nije u nadležnosti Ministarstva za zajednice i povratak, ali "mi kao institucija svaki put kada dobijemo zahtev koji se odnosi na iste ili slične probleme šaljemo dopis nadležnim organima i institucijama u vidu obaveštenja sa zahtevom da se ti i takvi problemi što pre reše".

– Jedino što možemo kao insitutcija da uradimo jeste upravo to, da insistiramo na rešavanju problema jer su upravo ti i takvi problemi jedna od najvećih prepreka na putu masovnijeg povratka. I zato uvek ističem da su i druge institucije odgovorne za proces povratka raseljenih na Kosovo, jer ako se ovakva i slična pitanja ne rešavaju onda nećemo imati ni izgradnje poverenja kao preduslov za normalizaciju odnosa i suživota na Kosovu, kaže Jevtić za “Vesti”.

 

U jučerašnjem broju naš list je objavio svedočenje Velibora Jokića iz sela Gušica u Vitini, koji u vlasništvu ima 22 hektara zemlje na Kosovu, ali ne može da je koristi I već 12 godina živi u Sremčici kod Beograda, sa suprugom i dvojicom sinova u iznajmljenom stanu. Kuća i okućnica na Kosovu su uništeni, 15 godina njegove posede koriste drugi, Velibor deset godina pred kosovskim sudovima ne može da ostvari pravo nadoknade štete, niti da u katastru uknjiži svoju imovinu.

 

Jokići u raljama kosovske mafije

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here