Još jedna zlatna godina “Mokranjca”

0

A. Bošković
Vladaju Evropom: Folklor "Mokranjca"
 

Na početku je prikazan kratki film o društvu" Stevan Mokranjac" koje je dve godine uzastopno prvak na Evropskoj smotri srpskog folklora. Izvođački, dečji i srednji ansambli odigrali su više koreografija, a nastupila je i mala škola folklora koja je pobrala posebne simpatije publike.

Izvođački ansambl je izvodio pobedničke koreografije u pratnji svog orkestra, tako da je publika zaista mogla da uživa u vrhunskom folklornom nastupu.

Pored domaćina, nastupili su i kulturno-umetnička društva Brdo iz Kranja iz Slovenije, Stiški biseri iz Majilovaca, "Stevan Sinđelić" iz Salcburga i KUD Braničevo.

Predsednik Braničeva Kristivoje Anđelković je rekao za "Vesti" da je zadovoljstvo biti gost na koncertu "Mokranjca".

"Za nas su oni primer kako treba da se radi, kako po organizovanosti, tako i po kvalitetu i rezultatima. Oni su nam uzor", rekao je Anđelković za "Vesti".

Putuju u SAD

Kulturno-umetničko društvo "Stevan Mokranjac" je osnovano 1998. godine. Društvo sada broji više od 300 članova u nekoliko sekcija. "Mokranjac" je nastupao u skoro svim državama Evrope a u junu 2015. prvi ansambl putuje za Ameriku u grad Milvoki gde će boraviti dve nedelje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here