Youtube/BE AMAZED
Foto: Ilustracija

Kako vreme prolazi, imamo utisak da je mesta za sedenje u avionu sve manje. S obzirom na ograničeni prostor koji vam garantuje karta u ekonomskoj klasi, let avionom može da se pretvori u pravu noćnu moru koja će da rezultuje ukočenim vratom i bolom u leđima, usled višesatnog sedenja. Možete da ustanete i protegnete noge, ali stjuardese okrivaju čaroban predmet koji ima bolji učinak na cirkulaciju, a to je, verovali ili ne – teniska loptica.

Svuda staje, nikome ne smeta

Ako je pravilno upotrebite tokom leta, može da vam ublaži bolove, poboljša cirkulaciju i smanji osećaj zatezanja, a sve to dobija posebno primamljivu notu zahvaljujući činjenici da možete da je spakujete u svoj ručni prtljag . Ne samo da su teniske loptice dovoljno kompaktne da stanu u malu torbu, već i korišćenje jedne tokom leta neće smetati vašim susedima.

Kotrljanje teniske loptice duž tela opuštate ukočene mišiće i stimulišete protok krvi. To je praktično vrhunska samomasaža za koju ne možete da zamislite koliko možete da bude delotvorna.

Šta da masirate i kako

Postoje određeni delovi tela na koje treba da se fokusirate.

gležnjevi
ručni zglobovi
bedra
noge (posebno listovi)
gornji deo leđa
ramena.

Lagano pritiskajte svaku oblast kotrljajući loptu i budite posebno pažljivi sa svim mestima napetosti ili čvrstim čvorovima.

Izgleda dovoljno jednostavno, zar ne? Ali to bi moglo učiniti vaš život mnogo lakšim – i održati vas zdravijim dok letite avionom, preporučuje Reader’s Digest.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here