Pexels

U procesu mršavljenja doslednost je ključna, pa tako i vreme u koje doručkujemo, ručamo i večeramo ima ulogu. Ukoliko niste sigurni u koje vreme je najbolje da ručate, evo odgovora.

– Važno je šta jedemo za ručak, ali treba uzeti u obzir i metabolizam i cirkadijalni ritam –  rekla je doktorka Reka B. Kumar za “The Parade”.

Istakla je da je najbolje ručati između 10 i 14 sati, odnosno četiri do pet sati nakon doručka, kada je nivo šećera u krvi stabilan. Ukoliko doručkujete oko 8 sati, najbolje bi bilo da ručak imate oko 12 ili 13 sati.

Nedavna studija Northwestern Medicine podržava ovu metodologiju, navodeći da vreme večere treba da sledi isti raspored kao i vaši raniji obroci, pazeći da između ručka i večere ne bude više od četiri do pet sati.

– Ako vam je međuobrok potreban da biste se zasitili do sledećeg obroka, kontrolišite veličinu porcije kako biste izbegli prejedanje. I pokušajte da pojedete nešto s proteinima, poput pola šoljice svežeg sira sa borovnicama ili šaku badema s nemasnim sirom – savetovala je doktorka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here