Kakav trening dovodi do orgazma?

0
pixabay.com

Često je postizanje orgazma više stvar uma, pa ako do njega ne dođe, to ume da bude problem pritiska, prevelikih očekivanja… A ne bi trebalo da se opterećujemo. Bar ne na takav način.

Zanimljivo je da orgazam ne dolazi nužno samo sa partnerom u krevetu ili tokom masturbacije, već i na neuobičajenim mestima i tokom aktivnosti za koje vam ne bi palo na pamet da vode do njega.

Zapravo, ukoliko do vrhunca ne dolazi u krevetu svaki put (ili barem više puta nego što biste voleli), možete se prepustiti aktivnostima koje će vam ujedno pomoći i da se opustite i eventualno lakše postignete zadovoljstvo i među čaršavima. Za takvo nešto je najbolja ideja posvetiti se treninzima, recimo, jogi.

Kako se postiže?

Nije neobično doživeti orgazam tokom bavljenja nekim sportom. Jedno istraživanje Debi Herbenik i njenog tima sa Univerziteta u Indijani pokazalo je da je, među 1.046 žena, svaka deseta izjavila da je doživela korgazam (coregasm). U pitanju je orgazam koji dolazi kad ga žena ne očekuje, putem stimulacije donjih trbušnih mišića, najčešće tokom sporta. Nije u pitanju samo vežbanje trbušnjaka, već i drugi sportovi, poput joge, biciklizma…

Tokom vežbanja se u karličnom dnu pokreću kontrakcije, slične onima tokom seksualnog odnosa, a zbog pritiska koji deluje iznutra na klitoris, nema potrebe za dodatnom erotskom stimulacijom. Kao što važi za postizanje vrhunca tokom odnosa, isto važi i u ovom slučaju: svako telo je drugačije, treba mu drugačija stimulacija, ali glavno je da se žena opusti i ne brine isuviše.

Kako postići korgazam?

U svojoj knjizi “The Coregasm Workout” Debi Herbenik je otkrila kakav trening vodi do vrhunca.

1. Predigra je kardio-trening; treba podstaći cirkulaciju krvi kardio-treningom od 20 do 30 minuta, a onda slede vježbe za stomak.

2. Vežbe snage donose vrhunac. Ako radite trbušnjake na strunjači, u proseku vam je potrebno oko 50 do 100 trbušnjaka.

3. Fokus je na donjim trbušnim mišićima, jer kada je trening usmeren na njih, povećava se mogućnost za korgazam.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here