Printscreen: Youtube/ATV
Lučiano Kaluža

Stručnjak za međunarodne odnose Lučiano Kaluža izjavio je danas da je potrebno tražiti odgovornost svih koji su učestvovali u slučaju “Ikona” i tvrdili da je ona ukradena.

Kaluža ističe da je afera “Ikona” bila smišljena akcija protiv Milorada Dodika, koji je tada bio na poziciji srpskog člana Predsedništva BiH, kao i Republike Srpske.

– Јeste stavljena tačka na ovaj slučaj, ali treba tražiti odgovornost – rekao je Kaluža gostujući u Jutarnjem programu RTRS.

Tužilaštvo BiH je pre 10 dana zatvorilo istragu u predmetu “Ikona”, koju je pre tri godine, tada srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu.

Pojedini mediji su mesecima tvrdili da je reč o ikoni koja je ukradena u Ukrajini i deo je kulturne baštine te zemlje.

Tužilaštvo je zatvorilo predmet nakon što je iz Ukrajine dobijeno obaveštenje da pomenuta ikona nije na listi njihove kulturne baštine.

2 COMMENTS

  1. Zato sto je BIH uvela sankcije Rusiji i osudila agresiju na Ukrajinu i sto BiH ima Nato pristup u cemu je svoju saglasnost na neki nacin dao i Dodik.Zbog toga su Ukrajinci odustali od Ikone i sada spasavaju Dodika.Neka se onda objavi gdje je ta Ikona i kome je pripadala i porijeklo.Ako uopste objavite ovaj komentar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here