Kanada: Terorista ubio vojnika pa pucao po parlamentu

0

Kanadski specijalci upali u parlament za napadačem
 

 

Ljudi su u panici bežali iz parlamenta, koristeći za beg i skele koje su postavljene zbog obnove zgrade, ali su neki ostali unutra. Policajci s pancirnim prslucima, naoružani puškama okružili su zgradu i blokirali ulice koje vode do parlamenta, naveli su svedoci.

 

 

Policija je saopštila da je u napad bilo uključeno više napadača i da je jednog ubila, a da se za još jednim ili dvojicom traga. Policija je pozvala građane da se drže podalje od prozora i da ne izlaze na krovove.

 

Jedan očevidac rekao je da je sa svog prozora video kada je danas osoba obučena u crno, s maramom preko donjeg dela lica, iz blizine s dva hica iz puške ubila vojnika koji je držao počasnu stražu ispred spomenika poginulima u Prvom svetskom ratu.

 

"Vojnik je pao na tlo, a napadač je podigao ruke držaći pušku, naizgled kao izraz trijumfa", rekao je svedok. On je rekao da je maskirano lice zatim potrčalo prema parlamentu i ušlo u zgradu.

 

 

Prva meta bio je vojnik
 

Ministar Toni Klement na tviteru je objavio da je odjeknulo najmanje 30 hitaca u zgradi parlamenta, u kojoj poslanici konzervativaca i liberala održavaju redovne sastanke poslaničkih grupa. Poslanik Kajl Sibek na istoj društvenoj mreži je objavio da je bezbedno zaključan u svom kabinetu, gde čeka da bude spasen.

 

Portparol premijera Stivena Harpera saopštio je da je Harper bezbedan i da nije u zgradi parlamenta. Ambasada SAD u Otavi iz predostrožnosti je zaključana.

 

Hici iz vatrenog oružja danas su se čuli i u jednom tržnom centru nedaleko od parlamenta. Sve tri lokacije, tržni centar, parlament i spomenik žrtvama rata, nalaze se na udaljenosti manjoj od oko jednog i po kilometra jedna od druge.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here