M. Karović
Kosovo i Metohija

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je danas da je upad tzv. kosovske policije u prostorije Pošte Srbije u Goraždevcu nastavak maltretiranja i zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, po direktnom nalogu premijera privremnih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, s ciljem da se Srbi proteraju iz Pokrajine.

Kancelarija u saopštenju ukazuje na to da se na posebnom udaru našlo povratničko mesto Goraždevac, “kako bi Srbe povratnike koje su ostavili bez penzija i socijalnih davanja sada dodatnim pritiskom naterali da napuste svoja ognjišta”.

Precizira se da su “policijski i pravosudni odredi” Aljbina Kurtija upali u prostorije Pošte u Goraždevcu, izvršili pretres, zaplenili kompjutere i kompletnu dokumentaciju, uključujući i penzione čekove na osnovu kojih se isplaćuju penzije najstarijim sugrađanima i ispitivali građane da li podižu novac u dinarima.

Istovremeno, dodaje se, legitimisali su i novinare koji su se našli ispred objekta.

“Ovako izgleda Kurtijeva demokratija i vladavina prava, koji je Srbe u ovoj metohijskoj enklavi ostavio bez dinara primanja, bez novca da kupe lekove ili koru hleba, tako što je pre dva dana od radnika Pošte zaplenio 4 miliona dinara namenjenih penzijama i socijalno ugroženim kategorijama, a sada ih dodatnom represijom zastrašuje”, ističe se u saopštenju.

Iz Kancelarije podsećaju da je ranije danas tzv. kosovska policija zabranila vozilu koje je prevozilo dinare za penzije i socijalna davanja da uđe na KiM, kako bi novac stigao do penzionera i socijalno ugrožene kategorije građana kojima je ovo jedini izvor prihoda i tako direktno ugrozila njihovu egzistenciju.

“Danima unazad suočavamo se sa najsnažnijim pokušajima progona srpskog naroda u novijoj istoriji. Institucije od kojih živi srpsko stanovništvo se zatvaraju i na taj način se ukida pravo na život našem narodu i to pred očima međuanrodnih predstavnika. Uprkos brojnim apelima evropskih i svetskih zvaničnika i institucija, Kurti nastavlja svoj pohod na srpske institucije i građane, vođen svojom jedinom opsesijom, da protera Srbe do potpunog istrebljenja”, poručili su iz kancelarije.

1 COMMENT

  1. Ne pisite vise nista ako mi kao drzava ne mozemo jednom kurtiju stati na put. Neka nas nema vise.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here