Karadžić: Iskustvo Advokata je bilo presudno

Tomislav Karadžić u društvu Ratomira Babića, potpredsednika Partizana
 

Advokat će reprezentaciju Srbije predvoditi do kraja Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine.

"Dik Adovakt će sledeće dve godine voditi reprezentaciju. On ispunjava sve kriterijume koje smo postavili a njegovo iskustvo obećava i hrabri jer radi već 30 godina bez ijedne pazue", rekao je Karadžić novinarima u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

 

Holanđanin Dik Advokat od danas je selektor fudbalske reprezentacije Srbije, koju će predvoditi do završetka Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine. Karadžić je istakao da 66-godišnji Advokat ima veliko iskustvo u vođenju nacionalnih timova i podsetio da je 10 godina radio sa različitim reprezentacijama.

"Hteli smo iskusnu i odgovornu ličnost i mislim da smo je dobili. O potvrdi njegovog kvaliteta govore i osvojeni trofeji jer ih ima čak 14", rekao je Karadžić i dodao da očekuje da će Advokat unaprediti igru reprezentacije Srbije.

 

"Očekujem da će doći do napretka u igri. U prethodne dve godine smo rekonstruisali igru, imamo veliki broj mladih i kvalitetnih igrača i verujem da će iskustvo, znanje i čvrsta ruka Advokata učvrstiti i podići igru na viši nivo", rekao je on.

 

Karadžić je istakao da je u pregovorima sa holandskim trenerom otvorena mogućnost da on predvodi reprezentaciju i posle Evropskog prvenstva u Francuskoj.

"Ponudio sam mu ugovor na četiri godine, čime smo otvorili tu mogućnost, ako sve bude išlo po planu. U toku kvalifikacija možemo ići i na novi ugovor, čime će se produžiti njegov rad sa nacionalnom selekcijom", rekao je Karadžić.

 

Predsednik FSS se zahvalio prethodnim selektorima Siniši Mihajloviću i Ljubinku Druloviću na urađenom.

"Zahvalio bih se Siniši koji je selektirao korektan tim, podmladio ekipu i sada imamo potencijal sa kojim će iskusni selektor moći da napravi iskorak, pogotovo na rezultatskom planu koji nam nedostaje. I Drulović je odigrao značajnu ulogu, obavio je sve što smo od njega tražili", rekao je Karadžić.

 

Advokat (66) je tokom karijere bio selektor Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije i Rusije, a predvodio je veliki broj klubova, među kojima i PSV Ajndhoven, Rendžers, Zenit, a prošle godine bio je trener holandskog AZ Alkmara.

Najveći klupski uspeh postigao je sa Zenitom iz Sankt Peterburga sa kojim je 2008. godine osvojio Kup UEFA i Superkup UEFA.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime