Katanija pod istragom za nameštanje

0

Utakmica 29. kola Serije A između Kjeva i Katanije, koja je juče u Veroni završena bez pobednika 1:1, bila je nameštena, tvrde britanski mediji.

 

Meč iz Verone je zbog prijava nekoliko kladionica naterao italijanski fudbalski savez (FIGC) da započe istragu i njihov tužilac trenutno sakuplja sve informacije o ovom slučaju. Ukoliko se dokaže da je meč bio namešten, Kjevo i Katanija će gotovo sigurno biti izbačeni iz Serije A, a svi umešani u režiranje verovatno će biti suspendovani na duže vremena.

 

Naime, kladionice u Velikoj Britaniji i Italije blokirale su u subotu i nedelju uplate na meč između ova dva tima. One tvrde da su dobile "nenormalan" broj uplata na nerešen ishod od preko 2,2 miliona funti, a samo na rezultat 1:1 oko 300.000 funti.

 

Koeficijent na nerešen rezultat umesto uobičajene kvote 3, padao je sa 2,2 do 1,5 pred sam meč. Britanski "San" prenosi izjavu neimenovanog "profesionalnog kladioca", koji je rekao da su najave o remiju u Veroni počele da stižu četiri dana pre utakmice.

 

"Već u sredu mnogi ljudi su bili ubeđeni da će taj meč biti završen nerešenim rezultatom. Količina uplata na dva tima takvog rejtinga bila je ogromna. Ni Kjevo ni Katanija nisu baš poznati timovi u Britaniji, a nigde čak nije bilo ni televizijskog prenosa", rekao je izvor "Sana", a preneo "Press".

 

Domaćin je poveo golom Pelisijea u 64. minutu, a izjednačio je Maksi Lopez u 74. iz sumnjivo dosuđenog penala. Podela bodova odgovarala je i Kjevu i Kataniji, jer se i jedni i drugi nalaze u donjem delu tabele, ali su van zone ispadanja.

 

Srbin na klupi Katanije Siniša Mihajlović tvrdi da je u pitanju slučajnost i oštro je  odbacio sve spekulacije o eventualnom režiranju ishoda duela u Veroni.

 

"Remi? Došli smo u Veronu da odigramo najbolje što možemo. Bilo nam je važno da ne izgubimo. Pa zar mislite da bismo, posle pobede nad Interom u prošlom kolu, sad lažirali meč? Protiv Kjeva smo prikazali dobru partiju, ali omele su nas povrede. Sve tri izmene koje sam napravio bile su prinudne. Zadovoljan igrom mojih momaka. Nastavili smo niz dobrih rezultata, što je najvažnije. U drugom delu prvenstva izgubili smo samo jednu utakmicu, na gostovanju Romi. U sredu nas očekuje još jedan težak meč, dočekujemo Fiorentinu i nadamo se da ćemo uspeti da nastavimo sa dobrim igrama", rekao je Mihajlović koji je od preuzimanja kluba sa Sicilije od 14 mečeva pobedio u šest, remizirao u pet, a izgubio samo tri.

 

Kjevo se trenutno nalazi na 13. mestu na tabeli italijanskog prvenstva sa 36 bodova, dok je Katanija 15. sa četiri poena manje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here