Kijev: Očistili smo od pobunjenika deo Istoka

0

Bilans ukrajinskog "čišćenja" u Donjceku: Mrtvačnica puna proruskih boraca
 

"Naše oružane snage potpuno su očistile sepratiste iz dela istoka oblasti Donjeck i severa oblasti Lugansk", rekao je ministar na konferenciji za štampu.

 

On je rekao da je preko 20 ukrajinskih vojnika poginulo u borbama od početka operacije na istoku 13. aprila, čiji cilj je da se povrati kontrola nad delovima zemlje koje su zauzeli proruski separatisti.

 

Ministar je rekao da će ukrajinske snage nastaviti operacije u tim oblastima dok tamo ne "počne da se živi normalno, dok ne bude mir" i da vlasti u Kijevu neće dozvoliti da se ta "gangrena proširi na susedne oblasti".

 

Više od 200 ljudi, ukrajinskih vojnika, separatista i civila, poginuli su u operaciji na istoku, koju ukrajinske vlasti nazivaju antiterorističkom, pokrenutoj da se zaustavi oružana proruska pobuna u oblastina Donjeck i Lugansk.

 

Pročitajte još:

* Slavjansk: Ukrajinci gađali dečju bolnicu, žene i deca beže iz grada

* Ukrajinski vojnici (cela baza) se predali, prorusi oborili helikopter

* I Srbi izginuli u borbama u Donjecku

 

Koval je ponovo optužio Rusiju da podržava pobunjenike na istoku zemlje, što je Rusija više puta demantovala.

 

Proruski u oblastima Donjeck i Lugansk proglasili su nezavisnost posle referenduma 11. maja, što ne priznaju ukrajinske vlasti, ni zapadne zemlje. Oni su sledili primer ukrajinskog Krima koji je održao referendum o nezavisnosti i zatim se pripojio Rusiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here