EPA-EFE/BONNIE CASH /
Džon Kirbi

SAD će učiniti ono što moraju kako bi pružile ”uveravanja” da mogu da zaštite sebe i svoje saveznike, izjavio je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

On je to rekao novinarima u Beloj kući, odgovarajući na pitanje da li SAD veruju da Pjongjang zaista ima sposobnost da napadne SAD, preneo je Jonhap.

– Učinićemo ono što moramo da bismo bili sigurni da možemo da zaštititimo SAD… zaštitimo naše saveznike i partnere – rekao je Kirbi.

Prema njegovim rečima, predsednik SAD Džozef Bajden je posvetio više pažnje regionu i zaista naporno radio sa kolegama u Japanu i Južnoj Koreji, posebno na trilateralnoj saradnji po pitanju odbrane.

Kirbi je, takođe, primetio da Severna Koreja neprestano traga za poboljšanim mogućnostima oružja.

Odgovarajući na pitanje o mogućnostima Severne Koreje da izvede provokativne poteze koji bi uticali na predsedničke izbore u SAD, Kirbi je istakao ”budnost Sjedinjenih Američkih Država”.

– Nikakvi strani akteri, državni ili nedržavni, ne bi smeli da se mešaju u naš izborni period – rekao je Kirbi.

Prema njegovim rečima, SAD će biti oprezne u ovom izbornom ciklusu kao što su bile u prošlosti, kako bi uradile ono što mogu da identifikuju i osujete bilo kakve pokušaje mešanja u izbore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here