M. Stanković
Pred oltarom: Đaci u Osnabriku sa profesorkom Slađanom, veroučiteljicom Biljanom i ocem Marinkom

Đaci koji pohađaju dopunsku nastavu na srpskom jeziku u organizaciji Ministarstva prosvete Srbije u Osnabriku i Bremenu, koju je realizovala profesorka Slađana Dunjić Fridrih, posle završnih svečanosti i podele đačkih dokumenata, od ove nedelje, zvanično su na raspustu.

U Osnabriku je završna svečanost počela posle nedeljne liturgije i molitve blagodarenja za uspeh u učenju koje je služio protojerej stavrofor Marinko Rajak u hramu Svetog Georgija. Školsku godinu je završilo 26 učenika koji su se mnogo obradovali đačkim knjižicama punim petica. Teodora Dabić je završila osmogodišnje školovanje sa izuzetnim uspehom. Generalni konzulat Srbije u Hamburgu je svim đacima darovao knjige.

Priredili sjajan program: Učenici iz Bremena

U Bremenu su se đaci okupili u hramu Svetog Georgija na nedeljnu liturgiju koju je služio protojerej Dragan Jovanović posle koje su izveli bogat program koji je počeo pesmom “Pozdrav iz Srbije”. Program su vodili Anastasija Kuljankić i Mihajlo Sremac. Smenjivale su se recitacije izgovarane bez greške. Jelena Bikicki je pročitala svoju pesmu koju je napisala za literarni konkurs Ambasade Srbije “Moj jezik, moj svet”. Ove godine su se đaci oprobali i kao glumci i na duhovit način izveli nekoliko predstava.

Na kraju programa profesorka Slađana je najpre zahvalila ocu Draganu za svu saradnju i podršku u radu škole, a zatim se obratila prisutnima i navela da su u školi puni planova i želja.

Lep gest: Cveće za nastavnicu

– Nadamo se da ćemo ih i ostvariti. Kao što deca rekoše, svako ima svoju zvezdu, a mi veru i volju imamo da koračamo hrabro putem Svetog Save. Želim da se zahvalim na saradnji i podršci predsednici saveta roditelja Radmili Jovanović, kao i svim roditeljima jer dovode decu u školu. Bez toga ne bi ni bilo škole, a to znači da gubimo jedan deo svog identiteta, ovde na tuđem tlu. Takođe hvala Srpskom kulturnom centru Bremen koji nam je ove godine obezbedio knjige kao poklon učenicima za kraj školske godine – navela je profesorka.

Njoj su učenici iz Bremena s ljubavlju poklonili buket cveća uz reči da jedva čekaju susret na početku nove školske godine.

Jelena Bikicki je jedna od maturantkinja

Maturantkinje

Školsku godinu je u Bremenu završilo 47 đaka kojima su uručene đačke knjižice i svedočanstva, kao i darovane knjige. Osmi razred su završile: Jelena Bikicki, Ena Strugar, Leticia Fridrih i Anastasija Kuljankić i sa njima su se nastavnica i mlađi drugari srdačno pozdravili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here