EPA/Riccardo Antimiani
Papa Franja

Jevrejske grupe kritikovale su papu Franju i zahtevale pojašnjenja zbog njegovih komentara za koje smatraju da optužuju Hamas ali i Izrael za “terorizam”.

Papa Franja je to izjavio juče nakon odvojenog sastanka sa jevrejskim rođacima talaca koje drži Hamas i sa Palestincima čije su porodice u Gazi.

Kasnije tog dana, na opštoj audijenciji na Trgu Svetog Petra, papa je govorio o sastancima, rekavši da oseća bol obe strane.

– Ovo je ono što ratovi rade. Ali ovde smo otišli ​​dalje od ratova. Ovo nije rat. Ovo je terorizam – rekao je on.

Zamolio je za molitvu da se obe strane “ne prepuste strasti, od koje na kraju svi poginu”.

U oštro sročenoj izjavi u četvrtak, Veće skupštine italijanskih rabina (ARI) optužilo je papu da “javno optužuje obe strane za terorizam”.

U nastavku se optužuju neimenovani “vođe Crkve” da nisu osudili napad Hamasa i da su “agresora i napadnutog stavili u isti koš u ime navodne nepristrasnosti”.

2 COMMENTS

  1. Srbi imaju izreku “Bože čuvaj me prijatelja, a od neprijatelja ću se čuvati sam”. Kada će Izraelci shvatiti da njihovi pravi dušmani nisu Arapi i Persijanci, već oni koji ih huškaju na ubijanje Jevreja…kao što ni Ukrajincima nisu pravi dušmani Rusi, nego oni koji ih naoružavaju i šalju da ginu…kao što ni ex Yu narodima nisu dušmani Srbi, nego oni koji su rasturali Jugoslaviju…WW2 nije završen…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here