Ko poklanja vakcine, a ko je Šarićima prodao oranice?

0

 

Poslanici NS su ponovo zatražili od ministarke finansija Diane Dragutinović da odgovori šta je sa sredstvima stečenim "prevarnim" radnjama u "kockarskim igrama na nekim televizijama", a pri čemu je, kako su naveli, prikupljeno 515 miliona dinara.

 

Od ministra zdravlja Tomice Milosavljevića zatražili su obaveštenje da li je tačno da se u okviru kampanje za predstojeće izbore u Aranđelovcu građanima tog grada besplatno dele "dve-tri" doze vakcina protiv novog gripa, za koje je, kako su rekli, potrošeno 18 miliona evra i tražili su od Milosavljevića da se izvini građanima.

 

Radikali su ponovo zatražili informacije o privatizacijama Luke Beograd i kompanije "Večernje novosti".

 

DSS je ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sašu Dragina upitala da li je to ministarstvo dalo mišljenje o privatizacijama velikog broja preduzeća koja se bave poljoprivredom na teritoriji Vojvodine tokom 2008. i 2009. godine od strane braće Šarić.

 

SNS se zanimala za kontrolu primene Zakona o dopunskom radnom vremenu lekara.

 

Poslanik koalicije Albanaca Preševske doline Riza Halimi je ministra policije Ivicu Dačića upitao kako će biti rešen problem izdavanja potvrda o prebivalištu u opštinama na jugu Srbije, navodeći da to predstavlja "grubo" kršenje ljudskih prava, jer ti građani, kako je rekao, ne mogu da ostvare mnogobrojna, ustavom i zakonom garantovana, prava.

 

Poslanici su potom prešli na objedinjeno razmatranje sedam zakonskih predloga iz oblasti pravosuđa, administracije i kulture.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here