Pexels

Svi dobro znamo da su orašasti plodovi zdrava i ukusna užina, kao i odličan dodatak doručku ili večeri. Međutim, mnogi ljudi nisu sasvim sigurni koliko bi ovih namirnica dnevno trebalo unositi u organizam, zbog čega često jedu premalo ili preteruju.

Kako dijetetičari objašnjavaju, redovno uživanje u ovim zdravim grickalicama donosi mnoge prednosti, kao što su bolje zdravlje srca i krvotoka, gubitak kilograma i održavanje idealne težine, regulacija šećera i stvaranje osećaja sitosti, snižavanje holesterola u krvi i smanjenje zapaljenja u organizmu. dovode do razvoja brojnih hroničnih bolesti.

Osim toga, istraživanja sprovedena na ovu temu dokazuju da redovno uzimanje orašastih plodova može da pomogne i u prevenciji metaboličkog sindroma, ali i da pomogne zdravlju našeg mozga i tako smanji rizik od demencije.

Međutim, dijetetičari naglašavaju da ne treba preterivati sa konzumacijom orašastih plodova, jer to može dovesti do brojnih neželjenih nuspojava, prenosi Taste.

Prema poslednjim podacima, stručnjaci kažu da svaka osoba treba da konzumira 30 grama orašastih plodova dnevno. Pored toga, važno je naglasiti da ova preporuka uključuje samo sirove orašaste plodove koji se kupuju i jedu u originalnom, nezačinjenom obliku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here