Kompletna FIBA porodica za pomoć Balkanu!

0

 

 

Novoizabrani predsednik FIBA Evrope Turgaj Demirel, u društvu generalnog sekretara FIBA Patrika Baumana i generalnog sekretara FIBA Evropa Kamila Novaka nalazi se u akciji organizovanja i prikupljanja pomoći za žrtve katastrofalnih poplava koje su zahvatile Balkan prethodnih dana.

 

Demirel, koji je takođe i predsednik Košarkaškog saveza Turske, apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj u ovim teškim vremena, podsetivši i da je Turska nedavno prošla kroz svoj tužan scenario.
"Naši prijatelji iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske su prethodne nedelje suočeni sa katastrofalnim poplavama, koje su razorile domove ogromnog broja ljudi širom Balkana. SPORT i košarka su integralni deo društva kompletnog naroda na Balkanu, a sada je došlo vreme da im, kao košarkaška porodica, pomognemo i pokažemo solidarnost u ovim teškim trenucima", rekao je Demirel.

 

Na reči prvog čoveka FIBA Evropa se nadovezao Bauman.
"Veoma smo tužni zbog kompletne situacije koju proživljava narod na teritoriji Balkana. Naše misli su uz igrače i porodice koje prolaze kroz najteže trenutke u životu. Ova tragedija zahteva od kompletne košarkaške zajednice da se ujedini i pomogne narodu da što lakše pređe preko havarije i strašne situacije", rekao je Bauman.

 

Za kraj, obratio se i Kamil Novak.
"U tragično vreme, kao što je ovo, vraćamo se u realnost i shvatamo koliko je život zapravo bitan. U životu postoji bezbroj važnijih stvari i problema koje treba rešavati. A, sa takvom situacijom sučeon je narod u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Zato ćemo se mi potruditi da im pomognemo i učinimo sve da se što pre izbore sa problemima", zaključio je Novak.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here