Tanjug
Predrag Kon, Branimir Nestorović, Darija Kisić Tepavčević, Srđa Janković

“Krizni štab danas je osudio sve koji istupaju protiv vakcinacije i preventivnih mera u borbi protiv koronavirusa”, rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

On je naveo da na sednici Kriznog štaba nisu pominjana imena pojedinaca na koje se to odnosi.

U okviru današnjeg sastanka Kriznog štaba, bez spominjanja pojedinačnih imena, osudili smo i jasno naglasili da bilo kakvo istupanje koje ide protiv preventivnih mera, specifično preventivnih kao što je vakcinacija, nisu prihvatljive. To je ušlo i u zapisnik danas, tako da je to stav kompletnog Kriznog štaba – rekao je Kon novinarima.

On je na taj način prokomentarisao to što je Udruženje Ujedinjeni protiv kovida podnelo Prvostepenom sudu časti Lekarske komore Beograd prijavu protiv doktora Branimira Nestorovića zbog izjava da je “epidemija izmišljena”,da “terstiranje i vakcinacija ne znače ništa”.

Upitan da li bi on bio spreman na sučeljavanje stavova sa Nestorovićem na nekoj od televizija Kon je rekao da ne misli da je korisno i potrebno.

To što je Udruženje Ujedinjeni protiv kovida najavilo prijave i protiv lekara Kriznog štaba jer se nisu suprostavili tvrdnjama Nestorovića, Kon je rekao da nije tačno da nije bilo izjava protiv.

– Jedino se nije decidno naglašavalo o kome se radi. Stavovi po pitanju bilo kakvih istupa koja su suprotni odlukama Kriznog štaba su jasno ispoljavani tokom čitavog perioda – rekao je Kon.

3 COMMENTS

  1. Ne moze se suzbiti istina!!! Nestorovic je hrabar covek i posten lekar!!! Postavi te sebi logicno pitanje zasto on govori to sto govori?????

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here