Kongresmeni na parizeru

0

Ted Strikland

Ako nikad niste videli političara da jede sendvič sa parizerom, prilika za to je bila prošle nedelje u Vašingtonu gde su tri političara prihvatila izazov "Live the Njage", da nedelju dana žive na minimalnoj američkoj plati od 77 dolara nedeljno. Demokrate Tim Rajan i Džen Šakovski pridružili su se bivšem guverneru Ohaja Tedu Striklandu u ovom izazovu u kojem su pomenuti iznos morali razvući na nedelju dana, računajući na svakodnevne troškove, hranu, ali i stanarine i režije.
Kongresmen Rajan kazao je da se na ovo odlučio kako bi skrenuo pažnju na probleme s kojima se svakodnevno suočavaju radnici na minimalnoj plati.
– Sinoć sam našao ostatke kikirikija u firmi, a pojeo sam i malo voća koje je takođe ostalo tamo. Juče sam potrošio sedam dolara na nekoliko konzervi sardina i pakovanje krekera – kazao je za ABC.
I Džen Šakovski počela je ovaj izazov u četvrtak.
– Ovo vam u potpunosti promeni perspektivu.

Džen Šakovski

Čak i iskustvo šopinga: obično sastavljam popis na koji idu stvari koje mi trebaju, koje želim. Jako retko razmišljam o tome koliko koštaju. Obično hodam po radnji, vidim nešto za što mislim da je dobro i ubacim to u kolica. Toga nema kad ste na ovakvom budžetu. Ne postoji nikakva spontanost – kazala je. S druge strane Strikland je otišao u Mekdonalds da proba njihov meni za dolar. Na kraju je objavio sliku svog ručka za dva dolara i 20 centi. On je svoj izazov priveo kraju, ali je priznao da nije uspeo da izdrži do kraja sa 77 dolara. Ono što ga je najviše zabrinulo je nemogućnost da se na takvoj plati jede zdravo: "Sveže voće i povrće teško je pronaći po ceni koja će odgovarati takvom budžetu. Okrenuo sam se hlebu, puteru od kikirikija i bananama. To je sve što sam mogao iskombinovati prošle nedelje kad sam otišao u prodavnicu. I zato sam jeo u Mekdonaldsu".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here