Youtube/Marques Brownlee
iPhone 15 Pro

Novi iPhone 15 Pro ne dobija najbolje ocene od strane korisnika.

Stranica za recenzije PerfectRec analizirala je 690.000 recenzija koje su ostavili korisnici i otkrila da su prve potrošačke recenzije gore od prošlogodišnje iPhone 14 linije. Studija je otkrila da je 73 procenata korisnika iPhone 15 Pro ocenilo sa pet zvezdica.

Na prvi pogled ova brojka izgleda dobro. Ali ako se uporedi s nekim prošlim Pro modelima i kako su oni prošli kod korisnika, ova brojka predstavlja pad. Tako je iPhone 14 Pro prikupio 76 procenata, a iPhone 13 Pro 83 odsto ocena s pet zvjezdica. Tako da je to priličan pad u samo nekoliko godina.

Na osnovu podataka, 15 Pro ima najmanji broj recenzija s pet zvezdica u poređenju s bilo kojim drugim Pro modelom koji je Apple ikada proizveo. Međutim, s pozitivne strane, osnovni model i Plus doživeli su rast u ocenama s pet zvezdica u odnosu na prethodnu generaciju.

Ali postoje neki razlozi zbog kojih iPhone 15 Pro možda nije odmah na prvu loptu omiljen kao prethodni Pro modeli. Kao što smo već pisali, novi telefon je imao problema s pregrevanjem, iako je ažuriranjem iOS-a taj problem rešen.

Kako piše Mashable, neki korisnici istakli da su imali problem s “burn-inom” na OLED ekranu iPhonea. Sve to lako je moglo da utiče na početnu ocenu ovogodišnjeg Pro modela. Naravno, 73 odsto korisnika i dalje voli svoj novi iPhone 15 Pro.

U narednim mesecima, kao i s Appleovim dodatnim ažuriranjem iOS-a, lako moguće da će se ta ocena popraviti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here