Kostarikanci grme na FIFA zbog pojačane doping kontrole

0

Radost Kostarikanaca
 

Da se dogodio samo Urugvaj možda bi moglo da se smatra slučajnošću. Ali, posle pobede nad Italijom situacija je postala sumnjiva. Barem za Svetsku fudbalsku federaciju koja je odmah reagovala i u kamp Kostarike poslala lekarski tim sa zadatkom da utvrdi da li su njeni najbolji fudbaleri dopingovani.

 

Kontrolisana su sedmorica fudbalera što je posebno naljutilo predsednika Fudbalskog saveza Kostarike Adrijana Gutijereza. Uostalom, ovakve stvari nisu baš uobičajena pojava poput nehotičnog testiranja dvojice posle svakog meča. Međutim, prema objašnjenju FIFA postoji i drugo pravilo, a to je da se igrači testiraju i pre samog početka turnira, a nisu svi reprezentativci Kostarike bili na raspolaganju lekarima. Opravdanje koje Kostarikanci ne prihataju.
"Voleli bismo da dobijemo objašnjenje od FIFA. Verujemo i prihvatamo doping kontrole koje FIFA vrši, ali nas je iznenadilo to što su odveli čak sedmoricu reprezentativaca?! Kao da su nas javno optužili za doping", grmi Gutijerez.

 

Nezadovoljan je i selektor Horhe Luis Pinto.
"Ne smeta mi to što rade, već način na koji to rade. Ali, ne brinemo zbog toga. Ljudi nas pitaju kako smo mogli da trčimo toliko koliko smo trčali. Jednostavno je. To je ono što Kostarikanci rade – trče", otkrio je Pinto formula uspeha.

 

Inače, na doping testu su bili Brajan Ruiz, strelac jedinog gola u pobedi nad Italijom, golman Kejlor Navas, te Kristijan Bolanos, Kelso Borhes, Marko Urena, pa i Mihael Barantes i Dijego Kalvo, koji još nisu odigrali ni minut.

 

Gutijerez ističe da će, ako treba, ići i svi ostali, ali podseća da se zna procedura.
"Mogu da testiraju svih 23 fudbalera ako je neophodno, ali nam se ne dopada što je to urađeno odmah posle utakmice. Mogli su to da urade u bilo kom drugom trenutku".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here