Koštunica ostaje predsednik DSS

0

Koštunica ostaje na čelu Demokratske stranke Srbije
 

 

Koštunica će lično predložiti kandidate za potpredsednička mesta, kojih će biti ’’znatno manje’’ nego sadašnjih sedmoro.

Ova praktično izborna skupština održava se gotovo dve godine pre redovnog roka, što u DSS objašnjavaju pripremom za vanredne parlamentarne izbore, koje očekuju u toku godine.

 

Miloš Aligrudić, potpredsednik DSS, kaže za ”Danas” da je procedura prijavljivanja kandidata za predsednika „vrlo jednostavna i krajnje demokratična“. Za kandidaturu je potrebna overena saglasnost svega deset opštinskih odbora, što je izuzetno nizak prag.

To praktično znači da veliki broj članova DSS može da se kandiduje, ali je opšte opredeljenje do sada bilo da Vojislav Koštunica zaslužuje da bude jedini kandidat za predsednika, napominje Aligrudić i dodaje da je za izbor predsednika potrebna polovina glasova članova skupštine, kojih će biti oko šest stotina.

 

U DSS ne žele da spekulišu o novim potpredsednicima, ali ističu da je namera stranke da afirmiše nove, do sada malo poznate ljude, kao i da funkcije dobiju oni koji su zaista aktivni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here