Krasić: Hag diskriminiše Šešelja

0

Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja u Haškom tribunalu Zoran Krasić

Krasić je na konferenciji za novinare ocenio da će Haški tribunal nastaviti da sprovodi nasilje prema Šešelju i da je lider radikala u svakom pogledu diskriminisan ističući da je za isti prekršaj Florens Artman kažnjena samo novčano, a Šešelj osuđen na petnaestomesečnu zatvorsku kaznu.

Krasić je rekao da očekuje i da se do kraja maja reši pitanje žalbe Šešelja na tu presudu i da se ona poništi.

Na suđenju Šešelju u postupku za ratne zločine početkom maja trebalo bi da se pojavi poslednji svedok suda, rekao je Krasić izrazivši očekivanje da će tokom tog meseca sud odlučiti da li ima elemenata za oslobađajuću presudu.

Krasić je rekao da su se savetnici Vojislava Šešelja Boris Aleksić, Marina Raguš, Dejan Mirović i Nemanja Šarović, koji imaju pravo na privilegovanu komunikaciju za liderom radikala vratili sinoć iz trodnevne posete Šešelju da neće biti ispunjeni uslovi za Šešeljevu odbranu i da će i ostali savetnici uskoro posetiti Šešelja.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običana u Hrvatskoj i Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.

On je 21. januara 2009. godine dodatno optužen za nepoštovanje tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji je identitet po nalogu pretresnog veća bio zaštićen od javnosti.

Šešelj je 24. jula osuđen na 15 meseci zbog nepoštovanja suda i on je 5. oktobra podneo žalbu na tu presudu. Šešelj je 4. februara 2010. po drugi put optužen zbog objavljivanja u knjizi podataka o 11 zaštićenih svedoka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here