EPA/Martin Divisek
Aljbin Kurti

Ukidanje dinara na Kosovu i Metohiji od strane Aljbina Kurtija je jedan od najtežih udaraca za srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini i njegovu egzostenciju, a cilj je da se stvore nepodnošljivi uslovi za život i rad i da Kurti dobije “etnički čisto Kosovo i Metohiju”, izjavila je danas član pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Danijela Vujičić.

Ona je za Tanjug navela da je u pitanju, kao kao što su predstavnici Srpske liste i rekli, “još jedan u nizu eskalatornih i agresivnih poteza Aljbina Kurtija”, da bez ispaljenog metka izazove novu “Oluju” nad Srbima.

“U poslednje dve i po godine trpimo teror Aljbina Kurtija, zabranio nam je pravo na rad, zabranio nam je slobodu kretanja, pravo na lečenje i poslednje, najteže jeste ukidanje platnog prometa Republike Srbije”, istakla je Vujičić.

Kada je reč o reakciji međunarodne zajednice, ocenjuje da se, nažalost, sve svodi na saopštenja, ali da je poslednji ton Stejt departmenta bio jači i intenzivniji od Evropske unije.

“Verujem da će uspeti da zaustave ovu poslednju meru Aljbina Kurtija, iako nisu rekli da će je zaustaviti, već, privremeno obustaviti. Situacija je teža iz dan u dan, od hapšenja naših ljudi u Pošti u Goraždevcu, pljačka poslovne jedinice Pošte u selu Ugljare kod Kosova polja, napad na privremene organe u peći, Osojanu, domove zdravlja, ambulante…”, rekla je Vujičić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here