Printscreen
Aljbin Kurti

Predstavnici Kosova iskoristili su učešće na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji za ponovne optužbe na račun Srbije.

Premijer Kosova Aljbin Kurti tako je pozvao je Srbiju da otvori državne arhive, te naveo kako su, kako on tvrdi, “zločini počinjeni na Kosovu državni zločini”.

Kurti je naveo na Tviteru da je na panelu Minhenske bezbednosne konferencije „Izgubljeni u tranziciji: izazovi i izgledi za odgovornost i tranzicionu pravdu“ pozvao Srbiju da otvori državne arhive j

„Prošlost još nije završena, jer se ratni zločini i genocid još uvek negiraju“, napisao je Kurti.

Istovremeno, predsednica Kosova Vjosa Osmani rekla je, govoreći na okruglom stolu o budućnosti Zapadnog Balkana, da Srbiju treba tretirati kao državu koja nije zasnovana na evropskim vrednostima, prenela je prištinska Koha.

Osmani smatra da Rusija ostvaruje na Balkanu uticaj preko Srbije. Ona je takođe ponovila da dijalog Beograda i Prištine treba da se fokusira na međusobno priznanje, što je, kako ona smatra, “jedino rešenje koje obezbeđuje dugoročni mir i stabilnost”.

12 COMMENTS

  1. Ma nemoj te kazati. Od vase miroljubivosti mi nesto zeludac pocinje slabo svarivati. Zasto to? Kada velikani svetske politike sa Kosova zasednu u sred Evrope, to mora da se trese citava Metohija od smeha…

  2. Ma u pravu si mi nismo deo evropskih vrednosti. UNESCO-manastiri , Srpska država od kosovskog boja,Jedan od tri glavna grada na Dunavu Beograd nije deo evropskih vrednosti kao ni ruska kultura: Puškin, Tolstoj, Čajkovski to su sve neke divlje vrednosti a nova evropska kultura počiva najverovatnije na tranzitu droge kao nove Evropske realnosti i Kosova i metohije sa svojim kartelima osnivačima i dostavljačima tranzitnih-kargo multikompanija. Upravu ste nešto kao Glovo kućna dostava ali ne hrane već droge za celu Evropu. Ma daj budalo ne maltretiraj nas već se vrati u školu po nekom već zaboravljenom programu obrazovanja koji vam je Srbija podarila ne bi li vas civilizovala i upravo približila evropskim vrednostima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here