Printscreen
Aljbin Kurti i Aleksandar Vučić

Kosovski premijer Aljbin Kurti istakao je da je spreman i zainteresovan da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

Kurti je na konferenciji za medije održanoj zajedno sa ministarkom spoljnih poslova Donikom Gervalom, rekao da je zainteresovan da u Briselu predstavi svu dokumentaciju o, kako je rekao, “zločinu koji je počinjen nad tri policajca, njihovim porodicama i Republikom Kosovo”.

Prema njegovim rečima, preduslov za mir je – pravda.

– Spreman sam i zainteresovan da idem na sledeći sastanak u Brisel, kako bismo detaljno izneli sve ove podatke koje smo dobili i shvatili da deeskalacija koju svi traže znači momentalno i bezuslovno oslobađanje tri policajca i kažnjavanje agresije Srbije na Kosovu – izjavio je Kurti.

On tvrdi da normalizacija znači trenutnu i bezuslovnu primenu osnovnog sporazuma.

Kurti i Gervala su na ovoj konferenciji izneli detalje u vezi sa posetom oficira za vezu Prištine u Beogradu Jetiša Jašarija trojici kosovskih policajaca, koje je srpska policija uhapsila 14. juna na teritoriji centralne Srbije i koji se nalaze u pritvoru u Kraljevu.

2 COMMENTS

  1. Za sad nece biti visse sastanka sad treba do kraja da se vidi prvo kude se razvija situacija na KIM i kako doci do mira. Sad netreba da se sastaje niko. treba EU da trazi odma da se puste srbi sto sede u pritvor i primaju batine. Razgovor posle ZSO Ili 1000 vojnika 1244

  2. KOJA NELJUDSKA PONAŠANJA KURTIJA I MENTORA MU SA ZAPADA?!

    Kako se odvijaju stvari na KiM i priprema sastanka Vučića i Kurtija u Briselu nastavlja se nebuloza od ranije, a u organizaciji Mirposlava Lajkača i njegovih satelita i pokrovitelja. Za nedela Šiptara okrivljuju se Šiptari i Srbi podjednako, a ovi drugi nemaju, ama baš, nikakvu zaslugu. Kada Kurti ne bi imao podršku i savete svojih „gazdi“ sa Zapada trudio bi se da se reše problemi, a ne da se terorišu Srbi i da se nadzire njihovo proterivanje sa večnih svojih ognjišta. Terorisanje protoka robe i kamijona na graničnim prelazima od strane kosovske policije dovodi do problema snabdevanja robom kako Srba, tako i Šiptara. Vučićeva najava da neće ići u Brisel na razgovor sa Kurtijem je ispravna. Koliko je bilo razgovora u Briselu u toku ove godine, a bez ikakvih rezultata i pomaka. To Kurti ne radi sam već uz pomoć onih koji ga podržavaju savetodavno, politički i ekonomski, a uspešno rade protiv Srba i Srbije. Za sada ne zaziru se znaci rešavanja ovih problema, već se produbljuju. Ovo što pričaju nebuloze koje greške pravi Kurti je samo bacanje pepela u očima Srba i rukovodstvu Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here