Fondacija “Laureus” objavila je danas spisak kandidata za najbolje sportiste sveta u 2020. godini, a na njemu se nije bilo mesta zanajboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. 

Kako se navodi, kandidati za najboljeg sportistu sveta su Džošua Čeptegei (atletika), Lebron Džejms (košarka), Rafael Nadal (tenis), Luis Hamilton (Formula 1), Robert Levandovski (fudbal) i Armand Duplantis (atletika).

Novak nije među šestoricom odabranih, a imao je mnogo bolju sezonu od Španca i završio je godinu na prvom mestu na ATP listi.Takođe, poredeći rezultate, obojica su osvojili po jedan Grend slem turnir u 2020, a razlika je da je Novak igrao i jedno finale, a Nadal je na AO ispao u četvrtfinalu.

Nadalov ukupan skor u 2020. godini bio je 27:7, dok je na primer Novakov bio 41:5. Nadal je osvojio dve titule, Novak četiri.

U konkurenciji žena za titulu najbolje su Ana Van der Bregen (biciklizam), Federika Brinjone (skijanje), Brigid Kosgei (atletika), Naomi Osaka (tenis), Vendi Renar (fudbal) i Brijana Stjuart (košarka).

Za najbolji tim godine u konkurenciiji su Liverpul, Bajern, ragbi selekcija Argentine, Mercedes F1, LA Lejkersi i Kanzas Siti Čifsi.

Prošle godine kod muškaraca priznanje su osvojili Lionel Mesi i Luis Hamilton, dok je najbolja sportistkinja bila gimnastičarka Simon Bajls.

Nagrada “Laureus” dodeljuje se od 2000. godine, a dobitnici za 2020. godinu biće proglašeni početkom maja.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here