Lazar Krstić podneo ostavku

0

Ne slaže se sa Vučićem oko tempa reformi: Lazar Krstić
 

Krstić je svoju odluku o tome da podnosi ostavku objavio na konferenciji za medije posle sednice Vlade Srbije, navodeći da je ta odluka doneta u dogovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

 

Krstić je naveo da je glavni razlog za povlačenje iz Vlade Srbije to što se sa premijerm Srbije Aleksandrom Vučićem ne slaže oko brzine sprovođenja reformi, iako je sa njim saglasan oko svih potrebnih ekonomskih mera.

 

"Nemam sumnje i verujem potpuno premijeru Vučiću da mi želimo istu zdravu i reformisanu Srbiju i ubeđen sam da će na tome Vlada raditi ma koliko to bilo teško. Ipak, imamo različite pristupe oko dinamike. Premijer ima meko srce, zato ima toliku podršku naroda i ne sumnjam da niko od njega ne razume bolje šta je moguće sprovesti i kako", kazao je Krstić.

 

"Ja sam smatrao da ove mere, a to je samo deo, treba da budu sprovedene odmah i u punom obimu. Mislim da premijer i ministar finansija moraju da imaju isti prisutup i zbog toga, a posle razgovora koji nisu od juče, postigli smo dogovorda podnesem ostavku", naveo je Krstić.

 

Krstić je rekao da je smatrao da penzije u Srbiji treba da se smanje najmanje 20 odsto, a plate u javnom sektoru najmanje 15 odsto i da je potrebno otpustiti u naredne dve godine najmanje 160.000 ljudi, uz poskupljenje struje od bar 30 odsto.

 

"Premijer ima meko srce i zato ima i toliku podršku naroda. Ne sumnjam da bilo ko od njega bolje razume šta je potrebno i moguće sprovesti. Sa druge strane, ja sam smatrao da mere moraju odmah da se sprovedu i u punom obimu", rekao je Krstić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here