Lažne ocene na podgoričkom fakultetu

0

Dekan Pravnog fakulteta u Podgorici Ranko Mujović

 

List piše da je Univerzitet Crne Gore potvrdio da Tužilaštvo proverava menjanje dobijenih ocena na ispitima na Pravnom fakultetu, kao i da je dokazano da je na toj visokoškolskoj ustanovi bilo "popravljanja ocena".

Univerzitet je o tome dostavio izveštaj Tužilaštvu, koje je naložilo proveru, pišu "Vijesti". Tužilaštvo je dobilo izveštaje o menjanju ocena, uključujući i slučaj B.L., asistentkinje ranijeg profesora i sadašnjeg dekana Pravnog fakulteta Ranka Mujovića.

"Korigovane su pojedine ocene, uključujući i asistentkinju profesora Mujovića, aktuelnog dekana", navodi list preciziravši da je "u tri ili četiri slučaja profesor potpisao zapisnik pored promenene ocene".

 

"U jednom slučaju, Mujović to nije učinio", navodi list. Veće Pravnog fakulteta je "u martu ili aprilu prošle godine konstatovalo i verifikovalo sve uočene promene ocena".

Odeljenje za suzbijanje kriminala Vrhovnog državnog tužilaštva proverava Mujovića zbog sumnje da se na Pravnom fakultetu, kako piše u anonimnoj prijavi podnesenoj u avgustu prošle godine, "vrše nezakonite radnje".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here