LDP: Izbori ove godine

0

 

 

Lider LDP-a Čedomir Jovanović ocenio je da je godina pred nama izborna i da ta stranka u nju ne ulazi sa ambicijom da samo bude deo Skupštine Srbije, već da presudno utiče na formiranje vlade.

"Na godinu dana smo od izbora, to je više nego jasno. Kada pogledate vladajuću koaliciju ne može se očekivati da učini više nego što je učinila do sada. Ako se govori o njihovim međusobnim odnosima, jedni drugima su veća pretnja nego što im je to bilo ko iz opozicije. Oni sami napadaju svoju vladu više nego što to činimo mi", kazao je Jovanović.

 

Jovanović je, na sednici Glavnog odbora LDP u centru "Sava" u Beogradu, na kojoj je prestavjen predlog programske platfome stranke "Dogovor za budućnost Nova politka – Nova ekonomija" ukazao da je modernizacija Srbije aposlutno potrebna i da to znači hitan ulazak u NATO i beskompromisni put ka evropskim integracijama.

 

Prema njegovim rečima, za Srbiju je mnogo važnija brzina kojom ce prihvatati evropske vrednosti nego datum kada će formalno postati deo Evrope.

Jovanović je ocenio da je LDP više pomogao vladi u ostvarivanju poslova zbog kojih je napravljena koalicija na evropskim osnovama nego što su to čini delovi same vladajuće koalicije.

 

"Boris Tadić je taj koji treba da postavi suštinska pitanja, a on to danas ne čini opeterćen kompromisima koje pravi da bi njegov koncept opstao na vlasti", kazao je Jovanović i dodao da predsednik izbegavajući da postavi ta pitanja "troši naše vreme i priliku" ka ostvarivajnu ciljeva, pa LDP mora da alarmira javnost i zatraži njihovo otvaranje.

 

Lider LDP-a je kritikovao praksu u Srbiji jer, kako je ocenio počiva na funkciji predsednika republike iza koje se sakrila čitava vlada, što znači da je čitav demokratski poredak u zemlji ugrožen ako je "ugrožen Tadić ili predsednik republike".

 

"Nemamo nameru da vodimo Srbiju tom brzinom ka Evropi kojom je vodi DS sa svojom koalicijom, nemamo nameru da podelimo odgovronost sa DS sa pogrešnom regionalnom politiku, bez ozbira da li pričamo o Hrvatskoj, Sloveniji ili Crnoj Gori", kazao je Jovanović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here