LE: Partizan poražen u Brižu

0

Fudbaleri belgijskog Briža trijumfovali su na stadionu ‘Jan Brejdel’ golovima hrvatskog internacionalca Ivana Perišića.

 

I pored svih najava da će u Brižu ići na pobedu, igrači Partizana su odigrali još jedan loš meč u kojem su mogli da budu ubedljivije poraženi. Domaći tim poveo je već u 4. minutu golom Ivana Perišića, koji je sjajno reagovao glavom nakon centaršuta Gerartsa.

 

Već u 19. minutu moglo je da bude 2:0 za Briž, ali je Perišić promašio penal, tačnije pogodio je prečku. Prethodno je kapiten Đorđević, koji je meč počeo sa klupe, ali posle samo 10-ak minuta zamenio Gavrančića, napravio prekršaj nad Gerartsom. I pored toga Briž je bio daleko bolji rival propustivši nekoliko izglednih prilika da postigne još neki gol.

 

U drugom poluvremenu viđena je slična slika, s tim da je Partizan zaigrao nešto agresivnije. Ipak, i pored koliko-toliko ozbiljnije igre Partizana, domaćin je i dalje držao sve konce u svojim rukama. Odličnu akciju izveo je Briž u 59. minutu kada je Akpala sjajnim pasom izbacio Perišića, ovaj je izleteo sam ispred Radosavljevića i rutinski poslao loptu u mrežu za konačnih 2:0.

 

Partizan je zabeležio deseti uzastopni poraz u grupnoj fazi najmasovnijeg evropskog takmičenja, i time praktično izgubio sve šanse za plasman u narednu rundu takmičenja.

 

U drugom meču ove grupe Šahtjor je ostvario još jedan ubedljiv trijumf, pošto je sa četiri gola iz Donjecka ispratio francuski Tuluz (4:0).

 

 

Fudbaler Partizana Adem Ljajić rekao je posle meča sa Brižom da su Belgijanci zasluženo slavili.

 

"Nismo odigrali kako treba. Briž je bio bolji za ta dva gola, mada je mogao da postigne još koji. Nema šta, zasluženo su pobedili, a nama ostaje da se okrenemo obavezama u domaćem šampionatu", rekao je Ljajić.

 

Kao i na prethodnim mečevima tokom sezone, i na ovoj se stekao utisak da fudbaleri nemaju dobru saradnju na terenu, tačnije da se ne razumeju među sobom ali i sa trenerom Stevanovićem.

 

"Nije tako. Jednostavno, nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice i zato smo izgubili. Među nama nema problema i nikakvih tajni", uverava Ljajić, koji će od januara biti član Mančester junajteda.
 

Briž – Partizan 2:0 (1:0)

 

STRELAC: 1:0 – Perišić u 4, 2:0 – Perišić u 57. minutu.

BRIŽ: Stejnen – De Mets, Hefkens (od 72. Donk), Alkaraz, Klukovski – Ođiđa – Gererts, Blondel (od 83. Derden), Dirar – Perišić, Akpala (od 68. Daman).

PARTIZAN: Radosavljević – Stevanović, Gavrančić (od 15. Đorđević), Krstajić, Brežančić – Fejsa, B. Jovanović (od 88. Petrović) – Tomić, Moreira (od 46. Kleo), Ljajić – Dijara.

SUDIJA: Majkl Lesli Din (Engleska). ŽUTI KARTONI: Kulkovski, Daman (Briž), Đorđević, Krstajić, Fejsa, Jovanović, Petrović (Partizan).

 

Grupa J, 3. kolo:

Briž – Partizan 2:0 (1:0)
Perišić 4′, 57′

 

Šahtjor – Tuluz 4:0 (3:0)
Fernandino pen. 8′, Adrijano 24′, 56′, Hubšman 39′

 

Tabela:
1. Šahtjor 3 3 0 0 12:2 9
2. Briž 3 1 1 1 5:6 4
3. Tuluz 3 1 1 1 5:8 4
4. Partizan 3 0 0 3 3:9 0

 

Parovi 4. kola (5. novembar): Tuluz – Šahtjor, Partizan – Briž.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here