Fransesk Miraljes na sajmu knjiga

0

U predavanju će Miraljes govoriti o likovima u svojim istorijskim triler romanima "Četvrti rajh" i "Proročanstvo 2013", o tome gde pronalazi materijal za svoje priče i o sprezi novinara istražitelja i pisca.

Posebno je zanimljiva činjenica da pisac dobro poznaje i našu sredinu, i da su
mu Beograd, Novi Sad i Albert Ajnštajn poslužili kao inspiracija za jedan njegov roman.

 

U Beograd ovaj put i dolazi povodom prevoda na srpski jezik njegove nove knjige "Proročanstvo 2013".To je istorijski triler, nastavak serijala o novinaru

Leu Vidalu, koji je sada na novom zadatku!

 

Naš junak se kreće tragom zločina koji sledi Jungove arhetipove, istovremeno ga namamljujući u središte okultnog pokreta Renesanse.

 

Ovaj uzbudljivi triler nastavak je istorijskog romana "Četvrti rajh" koji je doživeo dva izdanja na srpskom jeziku.

 

Fransesk Miraljes

Fransesk Miraljes rođen je u Barseloni 27. avgusta 1968. i smatra se jednim od najuspešnijih španskih pisaca mlađe generacije. Njegova najznačajnija dela su
"Perdut a Bombai" (2001), "El somni d´Occident" (2002), "Barcelona blues" (2004), "El viaje de Índigo"…

 

Za roman "La última respuesta", koji je napisao "u četiri ruke", u saradnji sa Aleksom Rovirom, dobio je prestižnu špansku nagradu Ciudad de Torrevieja za 2009. godinu.

 

Srpska publika je upoznala ovog darovitog pisca zahvaljujući romanima "Ljubav malim slovima", koji je za kratko vreme dospeo na listu najprodavanijih naslova i "Četvrti rajh".

 

Zahvaljujući izdavačkoj kući "Mladinska knjiga", naša publika će nastaviti da uživa u istraživanjima i otkrićima junaka Lea Vidala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here