Lek stiže prvim autobusom

0

Rado viđen gost: Ilija Miki Vujović u "Vestima"

Hitan apel za pomoć 42-godišnjem Aleksandru Milićeviću iz Valjeva, kome je i život u opasnosti bez leka "cellcept"
nije ostao bez odjeka. Tamo gde smo očekivali da će nam prvi priteći u pomoć – sa adrese beogradskog predstavništva čuvene farmaceutske kuće Roš koje smo zamolili za samo jednu kutiju – odbijeni smo! Hvala im na zaista brzom odgovoru u kojem između ostalog kažu: "Zbog važeće zakonske regulative nažalost nismo u mogućnosti da doniramo lekove organizacijama koje ne vrše zakonsku delatnost. Pored toga, lek "cellcept" nije registrovan u Srbiji za indikaciju miastenia gravis…"
Ali, kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Istog dana kada su "Vesti" stigle u francusku prestonicu, telefonom nam se javio humanista 64-godišnji Ilija Miki Vujović, penzionisani medicinski radnik, rodom iz Lovćenca u Vojvodini, i poručio da će lek stići prvim autobusom iz Pariza za Beograd. "I dosad smo pomagali Aleksandru Milićeviću, ali i svim našim ljudima u otadžbini, i nećemo prestati. Još smo dovoljno snažni da se odazovemo apelu naše novine ‘Vesti’ jer znamo da tražite samo kada je to i neophodno, kao što znamo i da će ovaj lek, a i sve drugo što pošaljemo uvek da završi na pravoj adresi."
Hvala zemljacima iz Francuske koji su odmah reagovali, nijednog časa nismo ni sumnjali da neće priteći u pomoć. I od ovog saznanja lakše je ne samo bolesniku, nego i nama, jer sada znamo da zakonske regulative kršimo svi zajedno. I "Vesti" i humani čitaoci. Ali, za dobro Aleksandra Milićevića…
Iz ruke u ruku
– Apelujem na sve naše ljude širom Francuske da humanitarnu pomoć, pogotovo onu za žitelje poplavljenih područja, šalju po sistemu "iz ruke u ruku". Jedino tako možemo biti spokojni i znati da je pomoć uz naše najbolje želje stigla na pravo odredište – poručuje Ilija Miki Vujović, koji stiže već u novembru s novim paketom lekova.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here