Lekari optuženi za smrt bebe

0

Ako nema utehe, nek bar bude prvde: Hazirovići
 

Krivičnu prijavu protiv dvoje lekara, sa skoro identičnim dokazima, u martu ove godine podnela je porodica Hazirović.

Podsetimo, "Vesti" su o tome pisale, na konferenciji za štampu u Novom Pazaru Lidija Hazirović i njen suprug Almin optužili su dvoje ginekologa da su direktni krivci za smrt njihovog deteta i ugrožavanje Lidijinog života.

 

Pročitajte još:

* Trudnica iz Novog Pazara: Ubili su mi bebu, a mene doveli na ivicu smrti

* Ubili im bebu i upropastili život

* Uskoro postupak protiv dvoje ginekologa

– Preživeli smo pakao, dvadeset sati mrtva beba "šetala" je po mom stomaku, a lekari to nisu videli i lečili su me uvinim čajem. Tek kada sam, skoro na umoru, stigla u kragujevački klinički centar konstatovano je da je beba izašla iz materice, da je mrtva i da je potrebna hitna operacija koja je bila borba za moj život – priča Lidija i naglašava da je krivičnu prijavu i borbu za istinu i pravdu započela samo iz jednog razloga:

– Ja više ne mogu da rađam i ne mogu dobiti nikakvu satisfakciju, želja mi je da se sve istera na čistinu kako se nešto slično više nikome ne bi dogodilo. Znali smo da će ovo biti hod po mukama, ali odlučni smo da se borimo do kraja – ističe Lidija.

Dva dana nakon Lidije i njenog supruga Almina, konferenciju za štampu, u martu ove godine, održali su i lekari Ginekološkog odeljenja Opšte bolnice koji su, potpomognuti kolegama sa drugih odeljenja, tvrdili da su preduzeli sve što je bilo potrebno obrušivši se tada na novinare i medije optužujući ih da fabrikuju afere i laži i prozivaju ugledne lekare i nedužne ljude.
 

Na potezu i bolnica

– Na predlog tužioca, radi ubrzanja postupka, objedinjene su naša i krivična prijava Ministarstva zdravlja. Nadamo se da će tužilaštvo podići optužnicu i da će se na sudu utvrditi svi propusti lekara koji su unesrećili našu porodicu. Očekujemo da reaguju i Lekarska komora i Sud časti kojima je Ministarstvo prosledilo istu dokumentaciju kao i tužilaštvu. Očekujemo reakciju rukovodstva Opšte bolnice koje je takođe vodilo svoju istragu o ovom slučaju – ističe Almin Hazirović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here