Letnje destinacije za plići džep

0

Smaragdno ostrvo Lezbos
 

Lezbos – Lezbos (ili Lesvos) je treće po veličini ostrvo u Grčkoj, preplavljeno malim, porodičnim hotelima koji garantuju da će se gost osećati kao kod svoje kuće. Ostrvo je veoma bogato borovom šumom, zbog čega je dobilo nadimak "smaragdno ostrvo". Uz mnogobrojne borove na njemu raste i 11 miliona stabala maslina.

 

Ostrvo je udaljeno 15 kilometara od granice sa Turskom, a uticaj ove države može se primetiti na svakom koraku. Najčešći gosti na ostrvu danas su Holanđani, Nemci i Englezi. Turisti preko dana mogu uživati u prirodnim lepotama, uveče u lokalnim tavernama sa ukusnim specijalitetima, diskotekama ili noćnim klubovima, kao i na gradskim trgovima, gde se tokom sezone uvek nešto događa.

Ogromne plaže Alanje. Na njima nikada nema gužve
 

Alanja – Alanja je poznata kao Majorka turske obale. Sve plaže su šljunkovite, a u nekim delovima i peskovite. Nalaze se u blizini hotelskih kompleksa, tako da je turistima sve nadohvat ruke.

 

Ukoliko želite da dan provedete na najboljoj plaži Alanje, Kleopatra je pravi izbor. Većina barova i diskoteka smeštena je oko luke, a pruža vam se mogućnost da uživate u tradicionalnoj turskoj muzici, ali i u zvukovima svetski poznatih hitova.

 

A u Riminiju je sve pod konac
 

Rimini – Ovo mesto na italijanskoj obali Jadranskog mora zovu i Mali Rim. Posećuju ga turisti iz celog sveta, i to zbog sunca i mora, ali i odlične hrane i dobre atmosfere.

 

Plaža je dugačka 15 kilometara. Voda je pri ulazu u more plitka pa morate da hodate kako biste došli do dubine. S obzirom na to da je Rimini oduvek bio privlačna destinacija rimskim carevima, u periodu kada su se oni tu nalazili, posebno Oktavijan Avgust i Hadrijan, izgrađeni su Avgustov slavoluk, Tiberijev most i amfiteatar. Takođe, carica Gala Placidija izgradila je Crkvu Svetog Stefana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here