LŠ: 14 Srba u borbi za pehar

0

Nemanja Matić, uzdanica Čelsija u Ligi šampiona
 

Najveće nade da mogu da se dokopaju vrednog pehara polaže dvojac Čelsija Branislav Ivanović i Nemanja Matić. Kapiten reprezentacije Srbije već je sa "plavcima" osvojio pehar Lige šampiona 2012. godine. Doduše, zbog žutih kartona Bane nije igrao u finalu na "Alijans areni" protiv Bajerna, ali je njegov doprinos osvajanju vrednog trofeja bio veliki.

 

Srbi u Ligi šampiona

* Nemanja Matić (Čelsi)
* Branislav Ivanović (Čelsi)

* Aleksandar Kolarov (Mančester Siti)

* Neven Subotić (Borusija Dortmund)
* Miloš Jojić (Borusija Dortmund)
* Lazar Marković (Liverpul)
* Aleksandar Mitrović (Anderleht)
* Luka Milivojević (Anderleht)
* Ljubomir Fejsa (Benfika)
* Miralem Sulejmani (Benfika)
* Zoran Tošić (CSKA Moskva)
* Adem Ljajić (Roma)
* Milan Rodić (Zenit)
* Filip Mladenović (BATE Borisov)

Drugi Srbin u dresu kluba sa "Stamford bridža" Nemanja Matić igrao je elitno evropsko takmičenja, ali u dresu Benfike, pa će narednog meseca da debituje i u plavom dresu Čelsija.

 

Šampion Engleske Mančester Siti takođe ima šampionske ambicije, a u timu "građana" već nekoliko sezone je Aleksandar Kolarov. Lazar Marković je prošle sezone u dresu Benfike osetio draž igranja u Ligi šampiona, a ove će biti jedan od uzdanica slavnog Liverpula.

 

Od ostalih igrača koji igraju u velikim evropskom klubovima tu je tandem Borusije iz Dortmunda Neven Subotić i Miloš Jojić, koji će pokušati sa "milionerima" da pomrse račune favoritima za vredan pehar najbolje ekipe na Starom kontinentu.

 

U ostalim klubovima favoritima za pehar nema srpskih internacionalaca. Nekada je u lisabonskoj Benfiki bila prava kolonija Srba, ali je ove sezone slovo je spalo na dva imena – nekadašnje igrače Partizana, Miralema Sulejmanija i Ljubomira Fejsu.

 

Zoran Tošić (desno) u dresu "armejaca"
 

Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović debitovaće u najjačem evropskom takmičenju. Jedan od naših igrača koji ima velikog iskustva u Ligi šampiona je Zoran Tošić, koji će sa moskovskim CSKA pokušati barem da se plasira u osminu finala.

 

Debitant u najjačem klupskom takmičenju je i Adem Ljajić (ako ga Roma ne proda u finišu prelaznog roka). Iz kvalifikacija pravo da igra u najjačem klupskom takmičenju izborio je BATE Borisov, čije boje brani nekadašnji igrač Crvene zvezde Filip Mladenović.

 

Žreb za Ligu šampiona na programu je u Monaku u četvrak od 17.45. UEFA je već izbacila šešire za elitno takmičenje.

PRVI ŠEŠIR: Real Madrid, Barselona, Bajern, Čelis, Benfika, Atletiko M, Porto, Arsenal.

DRUGI ŠEŠIR: Šalke, Borusija D, Juventus, PSŽ, Šahtjor, Bazel, Zenit, Mančester Siti.

TREĆI ŠEŠIR: Bajer Leverkuzen, Olimpijakos, CSKA, Ajaks, Liverpul, Sporting, Galatasaraj, Bilbao.

ČETVRTI ŠEŠIR: Anderleht, Malme, Roma, Ludogorec, APOEL, BATE Borisov, Monako, Maribor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here