LŠ: Inter brani bod, a Liverpul čast

0

Najzanimljivije bi trebalo da bude u Grupi F u kojoj teoretske šanse za plasman u dalji tok takmičenja imaju sva četiri kluba. Četvorostruki uzastopni prvak Italije, Inter u večerašnjem okršaju protiv ruskog Kazana nema prava na grešku. Izabranici Žozea Murinja moraće protiv Rubina osvojiti makar jedan bod, ukoliko žele u nastavak elitnog takmičenja.

 

"Ne plašimo se utakmice. Bolji smo tim od Rubina i mislim da ćemo se pobediti jer to moramo da uradimo. Niko ne zna kojih startnih 11 će izaći protiv Rubina, čak ni moji asistenti. Međutim, novinari su dobri u pogađanju, pa oni neće imati mnogo problema. Nismo se posebno pripremali za ovaj meč, niti smo radili nešto povodom pritiska. Sve što moramo da uradimo je da se fokusiramo na pobedu, jer ne možemo sebi da priuštimo da mislimo o tome da li ćemo biti prvi ili drugi", rekao je Žoze Murinjo.

 

U drugom meču prvak Ukrajine Dinamo dočekuje Barselonu, i ukoliko savlada Katalonce sa više od dva gola razlike, neće zavisiti od ostalih rezultata, dok bi sa manjom pobedom morali da očekuju rasplet na "Đuzepe Meaci".

 

Večeras će biti poznata i sudbina Štutgarta, u čijem sastavu zbog povrede verovatno neće biti Zdravka Kuzmanovića. "Švabe", posle promene trenera i dolaska Grosa, moraju da na svom "Dajmleru" savladaju rumunsku Unireu, dok je drugi meč grupe G manje zanimljiv, jer Sevilja koja je već obezbedila plasman, na "Sančez Pishuanu" dočekuje otpisani Glazgov Rendžers.

 

U grupi E je već posle petog kola postalo poznato da će u osminu finala ići Fiorentina i Olimpik iz Liona, a da će Liverpul morati da se zadovolji plasmanom u Ligu Evrope. Na Enfildu se očekuje da treneri pruže šansu igračima koji ove sezone nisu dobijali veliku minutažu, a "crveni" ionako imaju dosta problema sa povređenim igračima.

 

"Igraćemo bez pritiska, a tada igramo dobro i postižemo golove. Naravno da sam razočaran, jer smo u poslednjih pet godina svaki put stizali do druge faze takmičenja, a sad je situacija potpuno drugačija. Ne možemo više ništa da promenimo. Igramo na "Enfildu", pa ćemo sigruno pokušati da pobedimo. Uveren sam da će se utakmice Lige šampiona i sledeće sezone igrati u Liverpulu. Imamo dobar tim i možemo da pobeđujemo. Na poslednjih šest utakmica nismo poraženi, a na tri nismo primili gol i to je pozitivan pomak u odnosu na ono što se događalo pre nekoliko nedelja", istakao je menadžer Liverpula Rafa Benitez.

U drugom susretu lider grupe Lion dočekuje mađarski Debrecin koji još uvek nije osvoji ni jedan bod.

 

Standard Milana Jovanovića dočekuje ekipu AZ Alkmara sa nadom da će pobedom obezbediti plasman u završnicu, ali za to će im biti potrebna i trijumf Arsenala na gostovanju Olimpijakosu. "Tobdžije" imaju obezbeđen plasman među 16 najbojih ekipa, dok Atinjanima treba jedan bod da ostvare uspeh. Ukoliko Standard i Olimpijakos budu imali isti broj bodova, u osminu finala će klub iz Liježa zbog boljeg međusobnog odnosa.

 

Sreda, 9. decembar:

Grupa E
Liverpul – Fiorentina 20,45
Olimpik Lion – Debrecen 20,45


Tabela:
Fiorentina 12 bodova, Olimpik Lion 10, Liverpul 7, Debrecen 0.


Grupa F

Inter – Rubin 20,45
Dinamo Kijev – Barselona 20,45


Tabela:
Barselona 8 bodova, Inter 6, Rubin 6, Dinamo 5.


Grupa G

Štutgart – Unirea 20,45
Sevilja – Rendžers 20,45


Tabela:
Sevilja 10 bodova, Unirea 8, Štutgart 6, Rendžers 2.


Grupa H

Olimpijakos – Arsenal 20,45
Standard – AZ Alkmar 20,45
 

Tabela: Arsenal 13 bodova, Olimpijakos 7, Standard 4, AZ Alkmar 3.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here