LŠ: Minimalne pobede Bajerna i Porta

0

 

Pobedu Bavarcima doneo je Miroslav Klose u 89. minutu, ali je gol bio neregularan jer je Klose bio u ofsajd poziciji kada mu je asistirao Olić. Prethodno, Roben je doneo prednost Bajernu u finišu prvog dela sa penala, dok je Per Kroldrup postigao izjednačujući gol u 51. minutu na asistenciju Stevana Jovetića.

 

U prvom poluvremenu Bajern je u Minhenu, imao više od igre i stvorio je više šansi, ali ni povredama oslabljeni gosti nisu bili bezopasni, iako su imali problema u organizaciji na sredini terena. "Viola" je stvorila nekoliko solidnih prilika, ali je na pauzu otišla sa minusom od jednog gola. U trećem minutu nadoknade vremena iz prvog poluvremena Riberi je nakon jedne akcije srušen u kaznenom prostoru, a Gomez je neposredno posle toga postigao gol koji je sudija poništio dosudivši penal. Arjen Roben je bio siguran egzekutor nastrožije kazne i domaćin je stigao do prednosti.

 

Fiorentina se nije predavala i već u 50. minutu uspela je da izjednači. Lopta je posle kornera pogodila Jovetića u cevanicu i odbila se do Pera Kreldrupa, koji je iz peterca šalje u mrežu za 1:1. "Viola" je na krilima pogotka napravila još nekoliko dobrih prilika, ali izabranici Luja van Gala polako su preuzimali inicijativu, koja je još više dobila na intezitetu, kada je zbog "guranja" i navodnog korištenja lakta u 74. minutu prestrogo isključen Gobi.

 

Bavarci su imali nekoliko dobrih prilika, ali rezultat se promenio tek u 89. minutu, kada je Miroslav Klose iz ofsajda sproveo loptu u mrežu. Svima dobro poznati (najviše po greškama) sudija Tom Hening Ovrebo pitao je pomoćnika, a ovaj ostao nem, iako je bilo jasno da je Klose dobio loptu od Olića u momentu kada se nalazio dva metra u ofsajdu.

 

 

U drugom susretu Porto je slavio protiv Arsenala golovima Varele u 11. i Falkaa u 52. minutu. Interesantno, da su oba gola postignuta posle greške golmana gostiju Fabijanskog, a Arsenal je još uvek ostao u igri pogotkom povratnika u tim Arsena Vengera, veterana Sola Kempbela.

 

Kriv za oba gola na stadionu "Dragao" – Lukaš Fabijanski

 

Na stadionu "Dragao" domaći Porto je bolje otvorio meč, pošto je do 11. minuta najpre propustio dve izgledne prilike, a onda je Silvestre Varela centrirao loptu sa desne strane, a golman "tobdžija" Lukaš Fabijanski potpuno nesmotreno je ugurao u gol, pa se ovaj pogodak može pripisati poljskom čuvaru mreže.

 

Arsenal je potom zaigrao bolje i već u 19. minutu gosti stižu do izjednačenja preko povratnika u tim defanzivca Sola Kembela. Fabregas je centrirao iz kornera, Vermalen je prebacio glavom loptu na drugu stativu, Rosicki je glavom vratio na penaltik, a Kembel takođe glavom je prikucao u mrežu.

 

Međutim, Fabijanski je definitivno postao tragičar u 51. minutu kada je uzrokovao indirekt uhvativši loptu nakon što mu je Kembel prosledio nogom. Porto je brzo izveo prekid, a Radamel Falkao, letošnje pojačanje iz River Plate, pogađa gol za novu prednost domaćih i konačnih 2:1.

 

Na utakmicama osmine finala Lige šampšiona koje su odigrane utorak ekipa Milana je poražen na svom "San Siru" od Mančester Junajetda rezultatom 2:3, dok je Lion kao domaćin slavio nad Real Madridom sa 1:0.

 

sreda, 17. februar
Bajern – Fiorentina 2:1 (1:0)
(Roben 45’pen, Klose 89′ – Kroldrup 51′)

Porto – Arsenal 2:1 (1:1)
(Varela 11′, Falkao 52′ – Kempbel 18′)


utorak, 16. februar
Lion – Real Madrid 1:0 (0:0)
(Makun 47′)

Milan – Mančester junajted 2:3 (1:1)
(Ronaldinjo 3′, Sedorf 85′ – Skols 36′, Runi 67′, 75′)

 

utorak, 23. februar
Štutgart – Barselona 20,45
Olimpijakos – Bordo 20,45

 

sreda, 24. februar
CSKA – Sevilja 18,30
Inter – Čelsi 20,45

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here