EPA-EFE
Aleksandar Lukašenko

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da događaji u Ukrajini predstavljaju element velike svetske preraspodele, u kojoj će stradati male države.

– Niko ne zna čime će se to završiti. Niko ne zna kako će se situacija razvijati. Ono što se događa u Ukrajini je početak. To je jedan od elemenata velike preraspodele sveta. Lomiće, rušiće. Stradaće male države – rekao je Lukašenko tokom razgovora s radnicima beloruskog preduzeća “Belšina”.

Prema njegovom mišljenju, pokušaj Zapada da diktira celom svetu šta da radi već je svima dozlogrdio.

– Nismo sami na ovom svetu. Taj diktat Zapada je već svima dozlogrdio. Svet počinje da se prestrojava – rekao je Lukašenko.

Predsednik Belorusije smatra da je u vreme spoljnopolitičkog i ekonomskog pritiska na tu zemlju svaki njen žitelj dužan da nastavi da radi svoj posao. “Ostali problemi su moji”, rekao je Lukašenko.

On je posebno istakao važnost razvijanja odnosa Belorusije s prijateljskim državama, među kojima su, pored Rusije, Kina i Indija. Prema njegovim rečima, razvoju saradnje s Rusijom posvećen je premijer, Kinom se bavi prvi vicepremijer, a Indijom ministar inostranih poslova Belorusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here