Na stadionu “Sportski grad Kralj Abdulah” šezdesetak kilometara od Džede, grada u Saudijskoj Arabiji s četiri miliona stanovnika, u nedelju, u 19 časova po našem, sastaju se madridski rivali Real i Atletiko. 

Kraljevska federacija španskog fudbala pod čijim je okriljem Superkup rešila je da meč za trofej više ne bude okršaj šampiona i pobednika (ili finaliste) kupa nego da se igra kao turnir četvorice. I to na tuđoj zemlji, ali ne prvi put. Utakmica je imala premijeru van granica Španije prošli put, kada je Barselona kao prvak države u Maroku savladala finalistu kupa Sevilju s 2:1 (Barsa uzela duplu krunu za sezonu 2017/18).

I u Džedu je katalonski velikan došao kao šampion. Valensija je stigla kao osvajač kupa, Atletiko kao viceprvak, a Real kao trećeplasirani u prošlom prvenstvu Španije. Posle polufinalnih mečeva ispalo je da se za trofej neće boriti ni prvak ni pobednik kupa. “Kraljevski klub” je efektno s 3:1 izbacio Valensiju, a Atletiko je načinio preokret protiv Barselone s dva pogotka u poslednjih deset minuta – 3:2.

Gradski rivali iz Madrida samo su jednom igrali za Superkup. Bilo je to u avgustu 2014. kada je Atletiko imao titulu prvaka, prvu posle 18 godina, a Real je uzeo kup. Igrana su tada dva meča. Na stadionu “Santijago Bernabeu” nije bilo pobednika (1:1), a na počivšem “Visente Kalderonu” Atletiko je s 1:0 prekinuo post od 15 godina bez pobede protiv gradskog rivala na svom bunjištu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here