EPA/Georgi Licovski

Ministarka odbrane Severne Makedonije, povodom zahteva Ukrajine za pomoć, kazala je da prema stavu Generalštaba, ovog puta, nažalost, ne mogu dati pozitivan odgovor jer se radi o opremi koja je deo njihove formacije.

Petrovska je na redovnoj godišnjoj konferenciji za medije dodala da je Severna Makedonija spremna za novu obuku ukrajinskih vojnika na teritoriji Makedonije.

– U ovom trenutku, Republika Severna Makedonija, vojska i ministarstvo ostaju otvoreni, ako u budućnosti bude potrebe za obukom dodatnog broja njihovih pripadnika. Ali u ovom trenutku nemamo konkretan zahtev koliko pripadnika ukrajinske vojske i kakva bi obuka bila izvedena – rekla je Petrovska.

2 COMMENTS

  1. Od te spržene ogromne Ukrajinske zemlje će kao feniks da nikne nova Kina u Evropi sa sve jeftinom radnom snagom u prezaduženoj nazovi državi. Nije li vam taj scnario poznat. Ili fabrika i rad u njoj sa pelenama za 300 evra ili potucanje kojekuda po EU gde posle kirije i hrane gastosu ostaje samo auto a i on kupljen na lizing za npr 5 godina rada. Za 20 godina rada može čovek da kupi stan u svojoj zemlji ali nikako u Parizu ili Minhenu. Nije li ex Juga imala otvorene granice a deca nisu išla napolje da rade. A gd su nam sada deca. Gde su sada Hrvatska, Srpska, Makedonska, Albanska, Bosanska pa i Bugarska ili Rumunska deca…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here