Masaža u službi zdravlja

0

 

Vole posao: Žaklina i Stefani Serafinović

Biljana i Živoslav Serafinović više od decenije bave se masažom. U međuvremenu su prošli kroz više vrsta obrazovanja najmodernijih tehnika koje se nude na ovom polju, a od 2009. godine samostalno u svojoj firmi Serafin Health i primenjuju svoje znanje i najnovije tehnologije na zadovoljstvo brojnih zadovoljnih mušterija.
– Sve je počelo saradnjom sa austrijskom poznatom doktorkom Kristin Valner, koja sada radi na raznim humanitarnim projektima po svetu. Otkrivanjem refleksnih zona i ljudskog tela videla sam da je dodir svojevrsan razgovor sa telom koje tada govori šta mu je potrebno – objašnjava Biljana.
U međuvremenu je savladala 17 tehnika masaža među kojima se nalaze limfna drenaža, bioenergetska limfna drenaža, masaže refleksnih zona na stopalima, kranio sakralna masaža, tradicionalna havajska masaža Lomi Lomi, anticelulitna masaža… Detaljniji opisi se mogu naći na internet prezentaciji ovog porodičnog preduzeća: Serafin Health je porodično preduzeće u trinaestom bečkom okrugu, čije prostorije izgledaju kao mala oaza opuštanja od stresne svakodnevnice.
– Masaža je kombinacija umetnosti i terapije i svakim novim obrazovanjem koje sam stekla otkrivala sam ponešto novo. Načelno sve počinje od poboljšanja cirkulacije u tkivima, koja deluje okrepljujuće na ljudski organizam. Recimo stalne glavobolje mogu da se uklone jednom posebnom tehnikom masaže vrata, nakon čije primene mogu potpuno da nestanu – objašnjava Biljana, koja svaki slobodan trenutak koristi da pohađa nove kurseve i savlada najnovije metode ovog zanata.

Dobro im ide: Živoslav i Biljana Seratinović
 

Pored supruga Živoslava, koji se takođe bavi ovim poslom, nakon završene srednje škole, porodičnom biznisu su se priključile i kćerke Štefani (24) i Žaklina (26).
Štefani i Žaklina rade individualne treninge jedne od najnovijih metoda nazvane Mandu koje pomoću elektrostimulacije mišića i specijalnih vežbi omogućavaju jačanje celokupne muskulature za samo 15 minuta koliko traje jedan trening.
– Trudimo se da ponudimo najsavremenije metode oblikovanja tela i vežbi i volimo posao koji smo odabrale, jer je uvek lepo videti zadovoljne ljude i otkrivati nešto novo posebno kada su lepota i zdravlje u pitanju. A imamo sreće i da se cela porodica bavi time – kaže Žaklina koja trenutno pohađa obrazovanje neurolingvističkog programiranja, inovativnog pravca primenjene psihologije, koji se bavi proučavanjem ljudskog ponašanja.

 

Savremene metode
Obrazovanje i dalje unapređivanje poslovanja je moto ove porodice. Odnedavno u svom asortimanu usluga nudi kriolipolizu, jednu od najsavremenijih metoda uklanjanja masnih naslaga.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here