Matić o ”Utisku nedelje”: Sve je ovo jedan nesporazum

0

Tražimo rešenje da ”Utisak nedelje” bude emitovan već iduće nedelje: Veran Matić
 

Matić je u saopštenju objavljenom na sajtu "Blica" naveo da je nesporazum u tome što je želja vlasnika da se to što pre dogodi, a želja druge strane je da postoje jače garancije da će to biti kanal na kojem će izvesno biti i drugi najkvalitetniji programi B92 – istraživačke emisije, humanitarni i socijalni programi i društveno odgovorne akcije.

 

"Zbog toga sam uputio još jedan poziv Bordu direktora, predstavnicima većinskih vlasnika, da se odmah pronađe rešenje kako bi ‘Utisak nedelje’ bio na programu B92 već iduće nedelje i kako bismo nastavili da razvijamo praktično novi kanal sa sadržajima koji su veoma važni za javno mnjenje u Srbiji, ali i za očuvanje integriteta
B92", naveo je Matić.

 

Pročitajte još:

* Bećković: Utisak nedelje je zabranjen

* "Zabrana Utiska nedelje uznemiruje i opominje"

* Cenzori Đoganijem čiste medije

On je naveo da je već nekoliko puta razgovarao sa suvlasnicima B92 koji predstavljaju većinske vlasnike i obavestio ih o svojim stavovima da je od ključnog značaja za uspešan start projekta unapređenja info kanala, dogovor s Produkcijom grupom Mreža koji će zadovoljiti obe strane.

 

"Svi učesnici u razgovorima, uključujući predstavnike TV Mreže, snažno podržavaju ideju da ovaj kanal bude noseći za sve informativne, političke, debatne, kulturne i edukativne emisije, dok bi se osnovni kanal B92 profilisao kao zabavni, što je proces koji je već u toku", naveo je Matić.

 

Televizija B92 saopštila je u petak da se emitovanje emisije "Utisak nedelje" autorke Olje Bećković i produkcijske grupe Mreža na televiziji B92 odlaže do daljeg.

 

Autorka emisije "Utisak nedelje" Olja Bećković izjavila je da emitovanje te emisije na televiziji B92 nije odloženo do daljeg, nego je ona zabranjena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here